Kaisa Mäkäräiseltä väkevä paluu parrasvaloihin - kakkossija Soldier Hollow'n pikakilpailusta


Kaisa Mäkäräinen osoitti lyhyen suvantovaiheen jälkeen Soldier Hollow'n pikakilpailun kakkossijallaan kuuluvansa edelleen naisten ampumahiihdon ehdottomiin kärkinimiin.
Etusuora: 14.02.2019 11:40Ampumahiihto
Kaisa Mäkäräiseltä väkevä paluu parrasvaloihin - kakkossija Soldier Hollow'n pikakilpailustaVeikkaus
Anais Bescond ja Kaisa Mäkäräinen juhlatunnelmissa. Kuva: Andrew Fedorov [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons
Soldier Hollow'n pikakilpailun sekuntitaisto tarjosi viihdettä koko rahan edestä. Kaisa Mäkäräinen selvisi kisasta yhdellä sakolla ja taisteli tiukasti kilpailun voitosta hurjalla hiihtovauhdillaan. Mäkäräinen oli koko kilpailun ajan kärkikolmikossa. Ensimmäisen ammunnan jälkeen hän oli kisan toisena puhtaalla ammunnalla 8,8 sekuntia räväkästi aloittanutta Slovakian Anastasia Kuzminaa perässä. Toisella ammuntapaikalla sekä Mäkäräinen että Kuzmina ampuivat yhden sakon. Kuzminan kova alkuvauhti alkoi kostautua ja hän putosi jo tässä vaiheessa Mäkäräisen taakse neljänneksi.

Mäkäräinen piti kahden ammunnan jälkeen kolmossijaa. Kärkeen oli noussut molemmat ampumapaikat puhtaasti selvittänyt Norjan Marte Olsbu Røiseland, Saksan Franziska Hildebrandin pitäessä puhtaalla ammunnalla kakkossijaa. Røiseland oli jakanut voimansa oikein ja pystyi loppulenkillä kasvattamaan etumatkaansa Mäkäräiseen ja otti kilpailun voiton. Mäkäräinen pystyi kuitenkin nousemaan toiseksi Hildebrandin edelle. Hildebrand pystyi pitämään Kuzminan takanaan reilun neljän sekunnin erolla ja otti viimeisen palkintopallipaikan.

Naisten maailmancup Soldier Hollow'ssa jatkuu ylihuomenna lauantaina takaa-ajolla, johon Mäkäräinen lähtee todella herkullisista asemista. Aikaerot naisten pikakilpailussa kasvoivat Mäkäräisen takana kohtuullisen suuriksi, joten hänellä on oiva mahdollisuus ottaa huippusijoitus myös lauantain kisassa.

Tulokset


Naisten pikakilpailu 7,5 km, Soldier Hollow 14.2.2019

#UrheilijaAika
1.Marte Olsbu Røiseland 🇳🇴19:47.6
2.Kaisa Mäkäräinen 🇫🇮+11.5
3.Franziska Hildebrand 🇩🇪+21.4
4.Monika Hojnisz 🇵🇱+23.9
5.Anastasia Kuzmina 🇸🇰+28.2
6.Kamila Zuk 🇵🇱+39.4
7.Denise Herrmann 🇩🇪+42.4
8.Dorothea Wierer 🇮🇹+49.0
9.Elisabeth Högberg 🇸🇪+53.1
10.Yuliia Dzhima 🇺🇦+55.2

Muut suomalaiset:
49. Laura Toivanen +2:42.8
60. Suvi Minkkinen +3:06.8Naisten pikakilpailun ennakko ja vihje


Ampumahiihdon maailmancupin kilpailut USA:n Soldier Hollow'ssa käynnistyvät torstaina naisten pikamatkalla. Kilpailu alkaa kello 20:15 Suomen aikaa. Alta löydät kilpailun ennakon ja veikkausvihjeet Veikkauksen peleihin.

Kovimmat hiihtäjät suosikkeina


Denise Hermann ja Tiril Eckhoff pitivät Kanadan Canmoressa selkeästi kovinta hiihtovauhtia, eikä viikossa tuskin valtavia eroja nähdä tällä saralla.

Ennen kaikkea Herrmannin kolmososuus naisten viestissä oli uskomatonta lentoa. Normaalimatkalla Herrmann oli neljästoista, vaikka ampui neljä sakkoa. Ekchoff sen sijaan voitti kilpailun yhdellä sakolla ja jätti muun muassa nollat ampuneen Lisa Vittozzin 20 sekunnin päähän.

Molempien kohdalla ammunta on aina totta kai aina kysymysmerkki, mutta kova hiihtokunto valaa varmasti itseluottamusta ampumapenkalle. Pikamatkalla on vain kaksi ammuntapaikkaa, mikä osaltaan helpottaa myös kovien hiihtäjien tehtävää.

Kaksikon lisäksi suosikkeihin tulee laskea Slovakiaa edustava Anastasia Kuzmina. Kaksi olympiakultaa pikamatkalla voittanut Kuzmina on aina vaarallinen, eikä hänen hiihtokuntonsa ole varmasti hävinnyt mihinkään. Ampumahiihdon MM 2019 lähestyy koko ajan ja slovakki on tunnettu huimasta kunnonajoituksestaan. Ei olisi siis yllätys, mikäli Kuzminan hiihtovauhti vain yltyisi, kun MM-kisat lähestyvät.

Etusuoran supertripla-vihje rakennetaan tämän kolmikon varaan. Vihjeen kirjoitushetkellä Kuzminaa on pelattu voittajaksi yli 20%, mutta sekä Eckhoff (9,0%) että Herrmann (5,0%) ovat alhaisella pelikannatuksella todella maukkaita valintoja lapulle.

Laaja haastajajoukko


Kovimpien hiihtäjien takaa tulee hurja haastajien joukko, joista kaikki pystyvät torstaina jopa voittoon asti, kunhan kaikki palaset loksahtelee kohdalleen.

Tshekin Marketa Davidova (pelattu voittajaksi 4,6%) tuli tunnetuksi jo aiempina vuosina potentiaalisena hiihtäjänä. Ampumatarkkuus tälle kaudelle on parantunut rutkasti, minkä vuoksi Tshekki on noussut taistelemaan kärkisijoista pikamatkoilla.

Puolan Monika Hojnisz on vastaavasti tunnettu hyvänä ampujana, mutta tänä vuonna myös hiihtovauhti on ollut selkeästi paranemaan päin. Mikäli kärkinaiset haparoi, voi Hojnisz hyvin nousta kärkitaistoon.

Ranskan naiset ovat ailahdelleet tämän kauden, mutta hiihtovauhdin puolesta tasaisinta tekemistä on nähty Anais Chevalierin (1,0%) osalta, jolla on tässäkin kilpailussa kaikki mahdollisuudet palkintokorokkeelle.

Kun tähän lasketaan mukaan vielä ampumahiihdon maailmancupia tällä kaudella dominoineet italialaiset Vittozzi (18,2%) ja Dorothea Wierer (12,6%) sekä Norjan sprinttispesialisti Marte Olsbu Roeiseland (8,7%), voi sanoa, ettei voittajan ennustaminen ole todellakaan helppoa.

Italialaiskaksikkoa on pelattu kuitenkin niin paljon, että heistä otetaan tämän kertaiseen supertriplan vihjeriviin rohkea ohiveto.

Lähtölistat: Kaisa Mäkäräinen numerolla 19, Laura Dahlmeier ei mukana kilpailussa


Suomen Kaisa Mäkäräisen (7,6%) sairastelut Anterselvassa veivät varmasti mehuja, eikä Canmoren normaalimatkalla tullut parasta tulosta. Nyt suomalainen on kuitenkin varmasti paremmassa hiihtokunnossa. Mikäli taulut putoavat, taistelee suomalainen aina voitosta.

Mäkäräinen lähtee kilpailuun rintanumerolla 19. Muista suomalaisista Suvi Minkkinen starttaa numerolla 43 ja Laura Toivanen numerolla 83.

Anterselvassa vahvaa nousukuntoa osoittaneen Laura Dahlmeierin nimeä ei lähtölistoilla näy. Kuten ei myöskään Slovakian huippulupausta Paulina Fialkovaa tai Ruotsin Hanna Öbergia.

Voi hyvin olla, että Canmore oli vielä liian raskas rypistys Dahlmeierille kaikkine pakkasineen, eikä mitään riskejä MM-kisojen suhteen oteta. Alkukauden sairastelut pitäisi nyt kuitenkin olla selkeästi selätetty ja saksalainen on varmasti MM-kisoissa vahva kaikilla matkoilla.

Kärkinaisten lähtönumeroita:
12. Anastasia Kuzmina SVK
14. Marketa Davidova CZE
19. Kaisa Mäkäräinen FIN
20. Lisa Vittozzi ITA
21. Dorothea Wierer ITA
25. Marte Olsbu Roeiseland NOR
33. Tiril Eckhoff NOR
35. Anais Chevalier FRA
37. Monika Hojnisz POL
85. Denise Herrmann GER

Kotiyleisön suosikit Egan ja ja Dunklee yllätyksiin?


Yhdysvaltain kaksikko Susan Dunklee ja Clare Egan epäonnistuivat pahoin Canmoressa, mistä jäi varmasti hampaankoloon. Dunklee jätti Canmoren normaalimatkan väliin ja Egan oli kilpailun 43:s.

Naisten viestissä Egan ampui peräti kaksi sakkoa omalla osuudellaan ja joutui käyttämään lisäksi neljä varapatruunaa. Dunklee selvisi viestin avausosuudesta kolmella varapatruunalla.

Molemmat ovat hyviä hiihtäjiä, mutta ammuntapenkalla on usein ongelmia. Kotiyleisön edessä motivaatio on kuitenkin varmasti tapissaan ja lyhyellä pikamatkalla molemmilla on aina mahdollisuudet yllätyksiin.

Kumpikaan ei ole pystynyt tällä kaudella vielä nolla-ammuntaan. Kun tuo päivä kuitenkin koittaa, voi kaksikko olla yllättävän korkealla tuloslistoilla.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Veikkauksen voittajavedoissa on tänään tarjolla Yhdysvaltain Soldier Hollow'n kilpailuihin kolme eri vetomuotoa. Voittajaveto-kohde, missä pelaat luonnollisesti kilpailun voittajaa. Supertripla, missä veikkaat kilpailun kolmesta parasta urheilijaa oikeassa järjestyksessä. Sekä Päivän Trio, missä veikkaat eri ryhmien kolmea parasta kilpailijaa. Tällä kertaa nostamme vihjeen sekä Veikkauksen Päivän Trioon, että Supertriplaan.

Päivän triossa pyritään selviämään neljällä rivillä. Sen sijaan supertripla vaikuttaa alustavasti niin haasteelliselta, että tällä kertaa lyödään isompi revitys. Ennen kaikkea lähes nolliin pelattu Chevalier on hyvä poiminta 2-3 riveille.

Veikkausvihje: Päivän Trio 1

Ryhmän parasAnastasia Kuzmina
Ryhmän parasTiril Eckhoff, Denise Herrmann
Ryhmän parasMonika Hojnisz, Lisa Hauser
Rivimäärä4 riviä
Rivin hinta0,80€ (minimipanoksella 0,20€)


Veikkausvihje: Supertripla 2

VoittajaKuzmina, Eckhoff, Herrmann
ToinenKuzmina, Eckhoff, Herrmann, Roeiseland, Davidova, Chevalier, muu 2.sija
KolmasKuzmina, Eckhoff, Herrmann, Roeiseland, Davidova, Chevalier, muu 3.sija
Rivimäärä93 riviä
Rivin hinta18,60€ (minimipanoksella 0,20€)
br>
Katso kohteet ja kertoimet