Quebec Miesten Sprintti: Hakola ja Mäki hyvässä iskussa, Kläbo ja Bolshunov ratkovat maailmancupin voiton


Maaimancup-kauden viimeinen sprintti hiihdetään perjantaina Quebecissä. Johannes Hösflot Kläbo ja Aleksandr Bolšunov lyövät sprintissä alkutahdit kaksintaistelulleen maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta. Ristomatti Hakola ja Joni Mäki ovat vahvassa iskussa ja taistelevat vähintään välieräpaikasta.
Etusuora: 22.03.2019 14:23Hiihto
Quebec Miesten Sprintti: Hakola ja Mäki hyvässä iskussa, Kläbo ja Bolshunov ratkovat maailmancupin voitonVeikkaus
Joni Mäki Seefeldin MM-kisoissa. Kuva: Granada [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons
Quebecin maailmancupin miesten vapaan sprintin karsinta hiihdetään perjantaina klo 17:35 ja finaalivaihe klo 19:48.

Karsinnan tulokset


Quebec mc sprintti (v) karsinta miehet 22.3.2019

#UrheilijaAika
1.Johannes Høsflot Klæbo 🇳🇴3.07,61
2.Federico Pellegrino 🇮🇹+2,36
3.Alexander Bolshunov+2,65
4.Eirik Brandsdal 🇳🇴+4,41
5.Joni Mäki 🇫🇮+5,53
6.Andrey Melnichenko+6,04
7.Viktor Thorn 🇸🇪+6,06
8.Lucas Chanavat 🇫🇷+6,45
9.Sindre Bjørnestad Skar 🇳🇴+6,67
10.Ristomatti Hakola 🇫🇮+7,53

31. Lauri Vuorinen (FIN) +14,76
63. Matti Heikkinen (FIN) +25,67Ennakko


Miesten sprintticup on ratkennut jo Norjan Johannes Hösflot Kläbolle, mutta kokonaiscupin tilanne on äärimmäisen jännittävä. Kläbo johtaa maailmancupia 14 pisteen erolla ennen Venäjän Aleksandr Bolšunovia. Quebecin kolmen osakilpailun minitourilla kustakin osakilpailusta jaetaan puolet normaalin maailmancupin pisteistä ja minitourin lopputuloksista tuplapisteet. Kaksintaistelu tulee olemaan todella mielenkiintoinen ja varmasti myös tasainen viimeiseen loppukiriin asti.

Kokonaiskilpailun tilanne, miehet (28/31 osakilp.)

#UrheilijaPisteet
1.Johannes Hoesflot Kläbo 🇳🇴1393
2.Aleksandr Bolšunov1379
3.Sjur Röthe 🇳🇴852
4.Simen Hegstad Kruger 🇳🇴748
5.Didrik Tönseth 🇳🇴730
6.Martin Johnsrud Sundby 🇳🇴689
7.Emil Iversen 🇳🇴671
8.Francesco de Fabiani 🇮🇹643
9.Sergey Ustiugov633
10.Federico Pellegrino 🇮🇹542


Pystyykö joku haastamaan Kläbon?


Perjantain sprintissä Kläbo kantaa jälleen suosikin viittaa. Sprinttiä tänä(kin) vuonna dominoinut nuori norjalainen joutui kuitenkin viikko sitten Falunin sprintissä yllättävänkin tiukille sekä välierässä että finaalissa. Kläbo on hiihtänyt kerran Quebecissa (2017) ja jäi silloin sprintissä yllättäen finaalin ulkopuolelle ja sijoittui kahdeksanneksi. Vastapainoksi hän voitti sekä 15 km (p) yhteislähdön että takaa-ajon.

Bolshunov ei ole viime aikoina menestynyt sprinteissä ihan yhtä hyvin kuin normaalimatkoilla. Quebecissä hän kuitenkin taistelee varmasti kynsin hampain Kläboa vastaan jo sprintissä, koska kokonaiscupin voittoa ajatellen jokainen piste on tässä vaiheessa kautta erittäin tärkeä.

Sprintticupin kakkonen Italian Federico Pellegrino on aina vahvoilla vapaan tyylin sprintissä. Falunissa neljänneksi jäänyt Pellegrino jäi Kläbon tapaan viimeksi Quebecissä finaalin ulkopuolelle, mutta tämän kauden vapaan sprinttifinaaleja ei ole juurikaan hiihdetty ilman Pellegrinoa. Useimmiten hän on ollut kolmen parhaan joukossa.

Norjalla ja Ranskalla totutun vahvat miehistöt


Norjalaisilla ja ranskalaisilla on tuttuun tapaan äärimmäisen vahvat joukkueet vapaan sprintissä. Norjalaisista kärkitaistossa ovat Kläbon lisäksi Emil Iversen, Sindre Björnestad Skar, Eirik Brandsdal ja Erik Valnes. Ranskan kova kaksikko Lucas Chanavat - Richard Jouve on vahva erityisesti vapaan sprinteissä. Myös Renaud Jay ja Baptiste Gros pystyvät parhaimmillaan koviin suorituksiin.

Harvey viihtynyt kotilumillaan


Kotilumillaan hiihtävä Alex Harvey on ollut kuluvalla kaudella sprinteissä erittäin vaisu. Hän on selvinnyt 30 joukkoon vain kahdesti (Rukalla 8., Lillehammerissa 3.) ja nekin sijoitukset tulivat ihan alkukaudesta. Normaalimatkoilla hän on ollut sitä vastoin viime aikoina iskussa. Esimerkiksi Holmenkollenin viidelläkympillä Harvey oli viides ja Falunin 15 km:llä 11. Harvey on mielenkiintoinen hiihtäjä perjantain sprintissä siksi, että hän voitti kisan vuonna 2017 ja oli toinen vuonna 2016. Kotirata tuntuu siis sopivan kanadalaisveteraanille erittäin hyvin.

Mäellä ja Hakolalla saumat jopa finaaliin


Ristomatti Hakola on noussut sairastelujen jälkeen takaisin huippukuntoon. Falunissa hän teki todella kovan erähiihdon ja taisteli kovassa erässä suorasta jatkopaikasta, mutta jäi niukasti eränsä kolmanneksi eikä aika riittänyt jatkoon. Karsinnoissa Hakola oli neljänneksi nopein. Joni Mäki epäonnistui Falunin erähiihdossa oltuaan karsintojen seitsemänneksi nopein. Ennen Falunia Drammenissa Mäki oli todella vahva. Onnistuneilla hiihdoilla ja suotuisilla eräjaoilla molemmat suomalaiset pystyvät etenemään vähintään välieriin, eikä finaalipaikkakaan ole täyttä utopiaa.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Kläboa on pelattu kirjoitushetkellä voittajaksi noin 67%. Vaikka hän ajallisesti joutui Falunissa tiukille, on syytä muistaa, että hän jäi finaalissa viimeisen nousun kyttäilyssä koko joukon viimeiseksi, mutta pystyi silti nousemaan voittoon. Keli Falunissa oli myös hyvin pöpperöinen, mikä ei välttämättä suosinut Kläboa. Emme lähde varmistamaan Kläboa, vaan haemme yllätystä muille riveille. Pellegrinon peliosuus toiselle sijalle on järisyttävän kova 30%, vaikka hän jäi Falunissa loppukirissä puhtaasti kolmen norjalaisen jalkoihin. Otetaan kantaa ja jätetään Pellegrino pois kakkosriviltä.

Peli-idea 1 - Supertripla 2

VoittajaKläbo
ToinenIversen, Skar, Retivykh, Chanavat, Jouve
KolmasIversen, Skar, Retivykh, Chanavat, Jouve, Valnes, Bolshunov, Pellegrino, Brandsdal, muu 3. sija
Rivimäärä45 riviä
Rivin hinta9,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy22.3. klo 17:33
TVYle 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet