Juhliiko Norja jälleen sekaviestin voittoa? Yllättääkö Suomi?


Norja lähtee jälleen suurimpana suosikkina ampumahiihdon sekaviestiin. Suomi taistelee sijoituksesta kuuden parhaan joukkoon.
Veijo Vaakanainen: 04.02.2022 14:29Ampumahiihto
Juhliiko Norja jälleen sekaviestin voittoa? Yllättääkö Suomi?
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Johannes Thingnes Bø
Sekaviesti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Ampumahiihtäjien urakka Pekingin olympialaisissa alkaa lauantaina sekaviestillä. Sekaviestit ovat tarjonneet arvokisoissa usein hyviä taistoja ja yllättäviäkin lopputuloksia.

Suurimmasta ennakkosuosikista kilpailuun ei kuitenkaan ole epäilystäkään. Norja on juhlinut sekaviestin voittoa kolmissa edellisissä arvokisoissa, joten vuonomaan urheilijat kantavat tälläkin kertaa suurimmat menestyspaineet.

Norja lähtee kilpailuun kivikovalla joukkueella Marte Olsbu Röiseland - Tiril Eckhoff - Tarjei Bö - Johannes Bö. Joukkueessa ei siis ole juuri heikkoja lenkkejä, vaikka Eckhoff ja Johannes Bö ajoittain ampumapaikalla takeltevatkin.

Norjan olympiavoitosta haastaa kuitenkin useampi joukkue. Ruotsin nelikko Hanna Öberg - Elvira Öberg - Martin Ponsiluoma - Sebastian Samuelsson ei juurikaan kalpene vertailussa heidän naapurimaansa joukkueeseen. Ruotsalaisista jokainen on kuitenkin penkalla hieman epävarma, joten pahimmassa tapauksessa he voivat jäädä myös mitalien ulkopuolelle.

Puolustava olympiavoittaja Ranska starttaa lauantain kilpailuun joukkueella Anais Chevalier-Bouchet - Julia Simon - Emilien Jacquelin sekä Quentin Fillon Maillet. Ranskalle kriittisiä ovat erityisesti naisten osuudet, sillä sekä Chevalier-Bouchet että Julia Simon epäonnistuvat ajoittain ammunnoissa varsin pahasti. Hiihtovauhti koko nelikolla riittää kuitenkin olympiavoiton puolustamiseen.

Valko-Venäjän joukkue on myös kilpailussa erittäin potentiaalinen mitalisti. Naisten osuuksia taivaltavat Dzinara Alimbekava ja Hanna Sola ovat olleet tuttuja näkyjä kärkikamppailussa läpi koko kauden. Ankkuri Anton Smolski on puolestaan ollut yksi kauden suurista nousijoista. Ainoa kysymysmerkki joukkueessa on kolmososuuden Mikita Labastau.

Venäjän olympiaurheilijoilla on myös erittäin tasainen joukkue, joka kuuluu mitalisuosikkeihin. Venäjä on tunnettu vahvana viestimaana ja yleensä venäläisurheilijat venyvät parhaimpaansa juuri joukkuekilpailuissa.

Ampumahiihdon perinteistä mahtimaata Saksaa ei myöskään saa unohtaa potentiaalisten mitalistimaiden joukosta, vaikka maalla ei tällä hetkellä olekaan niin vahvaa joukkuetta kuin aiemmin. Vanessa Voigt - Denise Herrmann - Benedikt Doll - Philipp Nawrath on kuitenkin erittäin kilpailukykyinen joukkue, joka voi hyvällä penkkatyöskentelyllä nousta mukaan mitalitaistoon.

Kilpailussa on myös mahdollista nähdä todella suuria yllätyksiä. Lauantaina kisapaikalla urheilijoita piinaa todennäköisesti erittäin napakka ja kylmä tuuli, joka vaikuttaa sekä ammunta- että hiihtosuoritukseen. Vaihtelevat ja haastavat olosuhteet tarjoavat mahdollisuuden erittäinkin poikkeavaan tuloslistaan.

Vaikeissa oloissa kannattaa tarkkailla erityisesti Ukrainan joukkuetta, jonka kaikki jäsenet ovat tunnettuja taitavina ampujina. Viime MM-kisoissa peräti mitaleille sekaviestissä noussut Itävalta on myös yllätysvalmis joukkue. Myöskään Italiaa ei mahdollisten yllättäjien joukosta saa unohtaa.

Haastavissa oloissa piilee myös Suomen mahdollisuus tehdä kisassa jymypaukku. Joukkue Suvi Minkkinen - Mari Eder - Tero Seppälä - Olli Hiidensalo on paperilla ehkä vahvin sekaviestijoukkue, joka Suomella on koskaan ollut. Jos joukkue pystyy selättämään penkalla vaikeat olosuhteet, voi Suomi jopa parantaa edellisten olympialaisten kuudetta sijaa.

Tällainen suoritus ei salli kuitenkaan Suomelta yhtään epäonnistumista ampumapaikalla. Jokaisen suomalaisen on venyttävä penkalla parhaimpaansa, eikä varapatruunoita saisi koko kilpailun aikana käyttää juuri viittä enempää. Yksikin sakkorinki pilaa kaikki mahdollisuudet edes kohtuullisille sijoille.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Sekaviesti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi