Suomalaismenestystä luvassa Salpausselän kisojen miesten parisprintissä


Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola ovat yksi suurimmista suosikeista Salpausselän kisojen miesten perinteisen tyylin parisprintissä.
Etusuora: 10.02.2019 08:49Hiihto
Suomalaismenestystä luvassa Salpausselän kisojen miesten parisprintissäVeikkaus
Iivo Niskanen on Suomen miesten hiihtomaajoukkueen keulakuva. (By Anferov73 [CC BY-SA 4.0 ], from Wikimedia Commons)
Miesten parisprintti (p) karsinta klo 12:30, finaali klo 14:30

Suomen parisprinttijoukkue Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola starttaavat Salpausselän kisojen miesten parisprinttiin yhtenä voittajasuosikkina. Niskanen on hiihtänyt parisprinttiä kaksi kertaa. Tuloksena olympiavoitto Sochista 2014 ja MM-pronssi Lahdesta 2017. Lahdestakin olisi todennäköisesti tullut voitto ilman loppukurvin kolaria Norjan Emil Iversenin kanssa. Niskanen menestysparina muistetaan hiihtouransa jo kommentaattorin uraan vaihtanut Sami Jauhojärvi. Niskanen ja Hakola kisaavat nyt siis ensimmäistä kertaa yhdessä.

Suurin suosikki kilpailuun lienee silti Norjan joukkue Johannes Høsflot Klæbo - Emil Iversen. On kuitenkin hyvä muistaa, että kyseinen kaksikko oli Suomea vastassa myös kaksi vuotta sitten Lahden MM-kisoissa ja silloin Suomi oli parempi ja olisi todennäköisesti ollut myös ilman kolaria. Klæbo hiihti tuolloin Jauhojärveä vastaan ja onnistui tekemään eroa osuudellaan muihin. Niskanen kuitenkin oli hurjassa vedossa ja saavutti Iversenin ankkuriosuudella pitkältä takamatkalta. Tällä kertaa sekä Suomi että Norja hiihtävät ainakin karsinnassa toisin päin kuin MM-kisoissa eli Iversen aloittaa Norjalla ja Niskanen Suomella Klæbon ja Hakolan ankkuroidessa. Molemmat joukkueet selvittänevät helposti tiensä finaaliin. Jos finaalissa hiihdetään samassa järjestyksessä, täytyy Niskasen pystyä tekemään eroa Iverseniin, jotta Hakola saisi pidettyä Klæbon aisoissa.

Italialla huippuvaarallinen kaksikko


Voittotaistosta ei pidä unohtaa myöskään Italiaa, sillä heillä on Lahdessa erittäin vahva joukkue: Francesco de Fabiani - Federico Pellegrino. 2017 MM-kisoissa Italia oli parisprintissä hopealla joukkueella Dietmar Nöckler - Pellegrino. Toki sijoitus olisi ollut neljäs ilman Suomen ja Norjan kolaria, mutta joka tapauksessa näyttö oli vahva ja Italia on menestynyt parisprinteissä muutenkin mainiosti. Lisäksi de Fabiani on luokkaa parempi hiihtäjä kuin Nöckler, joten Norja ja Suomi saavat olla varuillaan Italian kanssa. de Fabiani on nostanut tasoaan tälle kaudelle ja on ollut kärkikahinoissa varsinkin yhteislähtökisoissa.

Norjan kakkosjoukkue Sindre Bjørnestad Skar - Eirik Brandsdal on myös vahva, mutta ihan voittotaistoon on heidän vauhtinsa vaikea nähdä riittävän. Venäjältä puuttuu Salpausselältä parhaat hiihtäjät, joten kaksikon Artem Maltsev - Gleb Retivykh kärkisija olisi tänään yllätys. Ruotsi kisaa kaksikolla Calle Halfvarsson - Oskar Svensson taistelee myös noususta kärkikuusikkoon, mutta palkintopallisija tulisi jättiyllätyksenä.

Peli-idea


Norjan peliosuus on Supertripla 2:ssa kirjoitushetkellä todella suuri (67%). Suomen voittoa on pelattu 20% verran ja Italia on täysin unohdettu 2%:lla. Uskomme kilpailun kärkikaksikon tulevan edellä mainitusta kolmikosta ja haemme jättilunastusta jättämällä Norjan pois ykkösriviltä.

Supertripla 2

VoittajaSuomi, Italia
ToinenNorja, Suomi, Italia
KolmasNorja, Suomi, Italia, Norja2, Venäjä
Rivimäärä24 riviä
Rivin hinta4,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyyKlo 12:28
TVYle 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet