Soldier Hollow Ampumahiihto - Kaisa Mäkäräinen loistavista asemista takaa-ajoon!


Suomen Kaisa Mäkäräinen pääsee loistavasti asemista lauantain takaa-ajoon. Kilpailu käynnistyy kello 19:10 Suomen aikaa.
Etusuora: 15.02.2019 18:07Ampumahiihto
Soldier Hollow Ampumahiihto - Kaisa Mäkäräinen loistavista asemista takaa-ajoon!Veikkaus
Kaisa Mäkäräinen on voittanut kuusi mitalia ampumahiihdon MM-kisoissa. Kuva: Andrew Fedorov [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons
Suomalaisittain torstain pikakilpailu oli äärimmäisen onnistunut ja takaa-ajon lähdetään hyvin mielenkiintoisista asetelmista. Kaisa Mäkäräinen kantoi jälleen sinivalkoisia värejä korkeimmalle otettuaan pikakilpailussa upeasti toisen sijan. Kaksi muuta suomalaista, Suvi Minkkinen (60:s) ja Laura Toivanen (49:s) selviytyivät myös 60:n parhaan joukkoon, mikä tietää sitä, että kaikki suomalaisnaiset ovat takaa-ajossa mukana.

Mäkäräinen lähtee vain 11,5 sekuntia sprintin voittaneen Marte Röiselandin perään, joten suomalaisässällä on oivat mahdollisuudet voittoon asti. Torstaisessa pikakilpailussa Mäkäräinen oli hiihtovauhdilla mitattuna koko kilpailun nopein ja 24,6 sekuntia yhden sakon ampunutta Röiselandia nopeampi, joten ladulla meno oli jälleen totuttua Mäkäräistä.

Ainakin kilpailun lähtö tulee olemaan Röiselandin ja Mäkäräisen kaksintaistelua, sillä eroa takaa-ajajiin kertyi pikamatkalla sen verran paljon, ettei sitä yhdellä hiihtolenkillä kurotuksi saa. Mikäli kärkikaksikko kuitenkin epäonnistuu ampumapenkalla, ovat Franziska Hildebrand, Denise Herrmann, Anastasia Kuzmina sekä Monika Hojnisz iskuetäisyydellä.

Muut kärkikymmeniköstä matkaan starttaavat, Kamila Zuk, Julia Dzhima sekä Elisabeth Högberg tuskin nousevat kärjen mukaan, sillä hiihtovauhti ei yksinkertaisesti riitä mitenkään kärkinimille.

Lähtölista kilpailuun:
  1. Marte Röiseland (NOR) 0:00
  2. Kaisa Mäkäräinen (FIN) +11.5
  3. Franziska Hildebrand (GER) +21.4
  4. Monika Hojnisz (POL) +23.9
  5. Anastasia Kuzmina (SVK) +28.2
  6. Kamila Zuk (POL) +39.4
  7. Denise Herrmann (GER) +42.4
  8. Dorothea Wierer (ITA) +49.0
  9. Elisabeth Högberg (SWE) +53.1
  10. Julia Dhzima (UKR) +55.2
Muut suomalaiset:
49. Laura Toivanen +2:42.8
60. Suvi Minkkinen +3:06.8

Italialaiset liian kaukana?


Italialaiset ovat hallinneet tämän kauden takaa-ajojen cupia. Wierer johtaa 256 pisteellään ja maannainen Lisa Vittozzi on toisena 232 pisteellään. Seuraavilta sijoilta löytyvät tutut nimet: Röiseland, Mäkäräinen ja Kuzmina.

Lauantain takaa-ajoon italialaiset näyttäisivät kuitenkin lähtevän liian kaukaa. Wierer on 49 sekuntia, eikä hänen hiihtovauhtinsa ole ollut enää alkukauden veroista. Toki äärimmäisen nopea ampuja ottaa sekunteja kiinni ampumapenkalla, mutta voittotaistoon asti tulee liian kiire. Podium-sija on kuitenkin haarukassa.

Vittozzin tilanne on vieläkin haastavampi. Kauden komeetta starttaa matkaan 1:11.4 kärkeä perässä. Myös Vittozzin hiihtovauhti on hieman hiipunut Pohjois-Amerikan rankoille laduilla saavuttaessa, joten palkintokoroke sija olisi tällä kertaa pieni ihme.

Näin ollen suosikin viitan niskoilleen saavat Mäkäräinen, Röiseland ja Kuzmina. Mäkäräinen on kolmikosta tällä hetkellä selkeästi parhaassa hiihtovauhdissa. Ammunta tuottaa ristijärveläiselle usein ongelmia, mutta aivan saman voi todeta myös Kuzminasta sekä Röiselandista. Kärkikolmikko onkin paperilla hyvin tasainen, eikä selkeää ennakkosuosikin viittaa voi antaa kenellekään.

Saksan Herrmann on myös hurjassa hiihtovauhdissa, joten hänellä on mahdollisuudet aina voittoon asti, vaikka hän lähteekin 42 sekuntia kärjen jälkeen. Saksalaisen makuuammunta on pahasti hukassa, mutta mikäli hän selviää kahdesta ensimmäisestä ammuntapaikasta, voi hän hyvin nousta pystypaikoilla ja ennen kaikkea viimeisellä hiihtolenkillä voittotaistoon.

Vihjeet veikkauksen peleihin


Suomalaiset pelaavat Mäkäräistä usein todella paljon Veikkauksen peleihin, jolloin Kaisan menestyksistä tulee usein varsin ylipelattuja. Näin alustavan pelikäyttäytymisen perusteella on käymässä tälläkin kertaa, sillä Mäkäräistä on pelattu voittajaksi 36,1 prosenttia.

Eilen yhden sakon ampunut Kuzmina (15.6%) ja kaksi sakkokierrosta kiertänyt Herrmann (1,7%) maistuvat peliprosenttien puolesta paremmin peleihin. Röiselandin (22,9%) meno viime aikoina on ollut niin vahvaa, että häntä ei peleistä voi myöskään jättää pois.

Veikkausvihje: Supertripla 5

1.Röiseland, Kuzmina, Herrmann
2.Röiseland, Kuzmina, Herrmann
3.Röiseland, Kuzmina, Herrmann, Mäkäräinen, Hojnisz, Wierer
Rivit:24 riviä
Hinta:4,80€ (minimipanoksella 0,20€)Katso kohteet ja kertoimet