Venlojen viestin suurin suosikki on IFK Göteborg - Lue viestin ennakko


Lauantaina 17.6. päivällä kisattavaan Venlojen viestiin on ilmoittautunut 1549 nelihenkistä joukkuetta.
Etusuora: 16.06.2023 08:20Suunnistus
Venlojen viestin suurin suosikki on IFK Göteborg - Lue viestin ennakko
Kuva: SSL / Marko Kantaneva
Veikkaus
Venlojen viesti, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Venlojen viestin osuudet ovat luonteeltaan hyvin tyypilliset ja voittotaisteluun pystyäkseen tulee joukkueen kokoonpanon olla tasaisen kova. Ankkuriosuudella tuskin noustaan enää aivan voittotaisteluun, mikäli kolmella ensimmäisellä osuudella on syntynyt eroja. Toki on nähty, että maailman parhaatkin suunnistajat voivat sortua suuriin virheisiin ja näin viesti tulee pysymään jännittävänä loppuun asti.

Venlojen viestin lähetys alkaa lauantaina 17.6. klo 13.45 alkaen YLE TV2 -kanavalla.

Viestijoukkueet juoksujärjestyksineen löytyvät täältä.

Ennakkosuosikit


IFK Göteborg – 1&2 joukkueet


IFK Göteborg otti toukokuun 5-osuuksisessa Tiomila-viestissä kaksoisvoiton ja seuran ykkösjoukkue, ankkurinaan maailman top2-suunnistaja Sara Hagström, on kilpailun vahvin ennakkosuosikki. Seuralla riittää maajoukkuetason materiaalia myös todella vahvaan kakkosjoukkueeseen eikä Tiomilan kaksoisvoiton uusiminen olisi mahdoton yllätys. Vaikka Tiomilassa IFK Göteborg hukkasi reilun johtoaseman virheisiin, on hankaluuksista voittoon nouseminen kuitenkin vain osoitus joukkueen kovasta tasosta.

Haastajat


Stora Tuna


Ankkurinaan Tove Alexandersson Stora Tuna on aina valmis nousemaan vähintäänkin lähelle kärkisijoja. Joukkueen loppusijoitus riippuu paljon siitä, että kuinka kaukaa takamatkalta Alexandersson joutuu ankkuriosuudelle lähtemään. IFK Göteborgin ankkuri Hagström on tällä kaudella noussut hyvin lähelle Alexanderssonin tasoa ja näin ollen Stora Tunalla ei ole varaa antaa useampaa minuuttia siimaa ennen viimeistä osuutta.

Kalevan Rasti


Ennakkoon vahvin suomalaisjoukkue on Kalevan Rasti, joka tulee kokoamaan ykkösjoukkueen viisikosta Miia Niittynen, Ida Haapala, Marika Teini, Siiri Silvennoinen, Cecile Calandry. Kalevan Rasti on melko varma suorittaja ja joukkueesta löytyy myös ratkaisuvoimaa maajoukkuenaisten Haapalan, Niittysen ja Teinin toimesta.

Tampereen Pyrintö


Tiomilassa Tampereen Pyrinnön Punahilkat kärsivät terveysmurheista, mutta kaikkien ollessa mukana Pyrintö pystyy haastamaan kärkijoukkueita. Venla Harju on kova ankkuri, mutta Pyrinnöllä ei kuitenkaan ole varaa jäädä kolmella ensimmäisellä osuudella.

OK Kåre


Tasainen joukkue jolla hyvät edellytykset kärkipaikoille Vilma Von Krusenstiernan ja Lisa Risbyn johdolla.

IGTISA


Baltian ja Puolan maajoukkuesuunnistajista koostuva joukkue, joka voitti Suomen Viestiliiga-avauksen selkeästi. Tiomilassakin joukkue suoriutui kahdeksanneksi. Ei kuitenkaan omaa selkeää ykköstykkiä haastamaan parhaita ankkureita.

Lahden Suunnistajat -37


Vaikka Minna Kaupin parhaat vuodet ovat jo takana niin hän edelleen viesteissä kova ankkuri, vaikka askel enää riitä kiinni ajamiseen. Viestisuoritukset ovat olleet ailahtelevia mutta onnistuessaan LS-37 voi yltää hyvinkin korkealle.

Nydalens Skiklubb


Tiomilan kolmas ja viime vuoden Venlojen vitonen. Ennakkotietojen mukaan Tiomilan ankkuri Tone Lye ei kuitenkaan ole mukana, mikä laskee Nydalensin osakkeita merkittävästi.

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Venlojen viesti, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi