Herola ja Hirvonen menestysjahtiin perjantaina – löytyykö Riiberille pysäyttäjää?


Perjantaina suomalaisittain suurin jännitys kohdistuu Ilkka Herolan ja Eero Hirvosen otteisiin yhdistetyssä.
Etusuora: 21.02.2019 21:13Yhdistetty
Herola ja Hirvonen menestysjahtiin perjantaina – löytyykö Riiberille pysäyttäjää?Veikkaus
By Granada [CC BY-SA 4.0 ], from Wikimedia Commons
Seefeldin MM-hiihtojen yhdistetyn mäkiosuus (HS130) käynnistyy perjantaina kello 11:30 hiihto-osuus (10 km) kello 17:15.

Mikä on suomalaisten mäkivire?


Suomalaisittain yhdistettyyn kohdistui alkukaudesta suuria odotuksia. Herola oli suoriutunut mainiosti kesä-GP:ssä ja muutoinkin edellinen kausi (2017/2018) koko nuorelta joukkueelta oli selkeä tasonnosto, jollaista odotettiin myös täksi kaudeksi.

Kauden alkuataival sujui suomalaisittain kuitenkin heikosti ja erityisesti mäkiosuudella suomalaisten lento takkusi. Valoa nähtiin tunnelin päässä ensimmäisen kerran helmikuun alun Klingenthalin osakilpailussa, jossa Herola nappasi kakkossijan ja Hirvonen oli samassa kisassa viides. Heti seuraavana viikonloppuna rytisi jälleen, kun kaksikko voitti Salpausselän parisprintin. On toki huomioitava, että kilpailuista puuttui maailman kärkinimiä.

Kuten Klingenthalissa nähtiin, että mäkiosuuden onnistuessa peli on täysin auki. Valitettavasti hypyistä onkin puuttunut se toivottu tasaisuus ja urheilijat ovat itsekin myöntäneet syksyn harjoittelun menneen hieman ”yli” ja hakeneet virettä levon kautta. Positiivista on kuitenkin se, että resurssit pitkiin loikkiin tiedetään olevan olemassa. On kuitenkin selvää, että mieliäkseen kärkikahinoihin, on suomalaiskaksikon onnistuttava mäessä tasolleen lähestulkoon erinomaisesti.

Riiber metsästää uransa ensimmäistä MM-mitalia


Kisan ykkössuosikki on Jarl Magnus Riiber. Norjalainen on jo varmistanut kauden maailmancup-voiton ja ollut kauden mittaan aivan omassa luokassaan. Riiberillä ei kuitenkaan ole vielä arvokisavoittoja vyöllään, mutta on hyvin todennäköistä, että perjantaina tähän tulee muutos.

Selkeisiin mitalisuosikkeisiin lukeutuu Akito Watabe. Japanilaisässä on kokonaiskilpailussa kakkosena ja Lahden MM-kisoissa 2017 hän sijoittui toiseksi. Mitalia janoaa myös saksalaiskolmikko Johannes Rydzek, Vinzenz Geiger ja Fabian Riessle, jotka ovat olleet erityisen tasaisia kauden mittaan.

Perjantaina kotiyleisöä huudattavat Mario Seidl ja Franz-Josef Rehrl, joilta molemmilta löytyy maailmancupin osakilpailuvoitto tältä kaudelta.

Veikkausvihje – Peli-idea


Uransa ensimmäistä henkilökohtaista MM-mitalia ja maailmanmestaruuttaan janoava Riiber on kisan selkeä ykkössuosikki. Hän on voittanut viimeiset neljä maailmancupin osakilpailua, joihin on osallistunut.

Peli-idea - Voittajaveto 1

VoittajaJarl Magnus Riiber
Peliaika päättyy22.2. klo 11:28
TVYle 2 kello 11:25
br>
Katso kohteet ja kertoimet