Filiph Johansson: Kauden kohokohta lähestyy


”Kalevan Kisoissa nähdään varmasti tiukka kisa, mutta seuraavan 400 metrin Suomen mestarin nimi on kuitenkin Filiph Johansson.”
GIF-eliittiryhmä: 10.08.2020 10:09Blogi
Filiph Johansson: Kauden kohokohta lähestyy
Filiph Johansson
Sitaatti on Etusuoran haastattelustani (1.7.). Nyt on näytön paikka.

Alkukesä meni erinomaisesti ja juoksin ennätykseni 400 metrillä. Hyvät tulokset toivat itseluottamusta ja kovia odotuksia, mutta samalla rasitus oli kovaa. Heinäkuu oli minulle vaikeampi kuukausi. Treenasin enemmän ja alkukesän kovat kisat olivat syöneet nopeutta.

Tänä vuonna olen tilastoykkönen, kun lähden Kalevan kisoihin. Tämä on minulle uusi kokemus. Tilastokärkenä oleminen antaa samalla itseluottamusta, mutta voi tuottaa myös lisää painetta.

On tietenkin haasteellista hallita ja hyödyntää nämä tunteet. Hyvien kesäkuun juoksujen jälkeen olen yrittänyt olla ajattelematta, että olen tilastoykkönen. Haluan ajatella, että uusi kausi alkoi heinäkuussa ja tähtäin on suunnattu Kalevan kisoihin.

Alkukesän tuloksista ei ole nyt apua. On vain tehtävä oma työ parhaalla mahdollisella tavalla.

Kilpailu tulee olemaan kovaa Turun ratakierroksella. Monta tasavahvaa juoksijaa on ilmoittautunut mukaan. Lisää haasteita tuottaa se tosiasia, että karsinnat juostaan torstaina ja finaalijuoksu on jo seuraavana päivänä. Alkueräjuoksu syö voimia. Ratkaisevaa on se, miten nopeasti juoksija palautuu siitä rasituksesta.

Filiph Johansson