Ebba Andersson nitisti Kallan ruotsalaisten kauden avauksessa Bruksvallarnassa


Ebba Andersson oli nopein ruotsalaishiihtäjien kauden avauskisassa Bruksvallarnassa. 5 km vapaan tyylin kisasta muodostui sekuntitaisto Anderssnonin ja Charlotte Kallan välille.
Etusuora: 16.11.2018 12:59Hiihto
Ebba Andersson nitisti Kallan ruotsalaisten kauden avauksessa Bruksvallarnassa
By Bysprinten (Bysprinten Mosjøen) [CC BY 2.0 ], via Wikimedia Commons
Charlotte Kalla aloitti kisan totuttuun tyyliin urku auki. Hän johti kisaa 1,5 km kohdalla 5,3 sekunnilla ennen Ebba Anderssonia. Evelina Settlin oli näissä väliajoissa kolmantena ja Ida Ingemarsdottir neljäntenä. Ruotsalaisten sisäisiä testikisoja dominoinut Hanna Falk aloitti kankeasti ollen ensimmäisessä väliajassa vasta 11. 13,2 sekuntia kärjestä.

Kolmen kilometrin väliaikapisteessä Kalla piti edelleen kärkipaikkaa, mutta Andersson oli pystynyt nipistämään etumatkan 2,9 sekuntiin. Maja Dahlqvist oli kivunnut tässä kohtaa kolmanneksi 10 sekunnin päähän kärjestä. Hanna Falk oli hiihtänyt pätkän ensimmäisestä toiseen samaa vauhtia Kallan kanssa ja noussut neljänneksi. Evelina Settlinin suunta kääntyi alaspäin ja hän oli pudonnut kärjen vauhdista viidenneksi 13 sekunnin päähän kärjestä.

Andersson pystyi vielä kiristämään vauhtiaan loppua kohti, kun taas Kallan alkuvauhti tasaantui. Maalissa kaksikolle saatiin eroa 2,6 sekuntia Anderssonin eduksi. Kolmanneksi sijoittui lupaavan loppuvedon esittäny Falk. Hän jäi Anderssonista 15,7 sekuntia. Ensimmäisissä väliajoissa kolmantena ollut Settlin romahti ulos kärkikymmeniköstä 36 sekunnin päähän kärjestä.

Tulokset - Bruksvallarna, naiset 5 km (v)


Sij.UrheilijaAikaero
1.Ebba Anderson9:57.1
2.Charlotte Kalla+2.6
3.Hanna Falk+15.7
4.Maja Dahlqvist+19.8
5.Ida Ingemarsdottir+25.6
6.Frida Karlsson+27.4
7.Moa Molander Kristiansen+29.6
8.Moa Lundgren+29.8
9.Mia Eriksson+30.0
10.Elina Rönnlund+33.9
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta