Maratonin ja kävelyn rankingit sulkeutuivat - Suomen MM-kisajoukkue kasvamassa


Alisa Vainio sekä kolme suomalaiskävelijää ovat saavuttamassa paikan Eugenen MM-kisoihin rankingin kautta.
Veijo Vaakanainen: 03.06.2022 09:20Yleisurheilu
Maratonin ja kävelyn rankingit sulkeutuivat - Suomen MM-kisajoukkue kasvamassa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Alisa Vainio
Toukokuun 29. päivä oli viimeinen mahdollisuus antaa näyttöjä Eugenen MM-kisojen maratonille sekä 35 kilometrin kävelyyn. Nyt kisarankingit ovat sulkeutuneet ja kertovat suomalaisnäkökulmasta positiivisia uutisia.

Vaikka Alisa Vainio jäi Rotterdamin ennätysjuoksullaan 2.29.56 niukasti MM-kisojen suorasta tulosrajasta 2.29.30, on hän selvästi sisällä kisarankingissa. Kun listat ovat päivittyneet lopulliseen muotoonsa, on Vainio rankingissa sijalla 88, kun kisoihin otetaan yhteensä 100 juoksijaa.

Myös Camilla Richardssonin pisteet olisivat riittäneet paikkaan MM-maratonille. Suomalaisjuoksija kertoi jo kuitenkin aiemmin keväällä, että hän ei vielä tulevana kesänä keskity maratonille, vaan tavoittelee kovia aikoja 5 000 ja 10 000 metrin ratajuoksuissa.

Myös kävelyn puolelta on odotettavissa täydennystä Suomen MM-joukkueeseen. Vaikka Aku Partasen kevään näyttökilpailut 35 kilometrin kävelyssä eivät onnistuneet tekniikkamurheiden vuoksi, riittivät hänen rankingpisteensä kirkkaasti MM-kisapaikkaan. Partanen on pisteissä sijalla 48, kun 60 rankingin parasta kutsutaan Eugeneen.

Naistenkin kävelyyn ollaan saamassa suomalaisedustusta. Elisa Neuvonen ja Tiia Kuikka ovat lopullisessa rankingissa sijoilla 46 ja 48, kun myös naisissa 60 parasta saavat kisapaikan. Mikäli Neuvonen valitaan MM-kisoihin, on hänellä heinäkuussa edessä uransa ensimmäinen aikuisten arvokisastartti.

Virallisia kutsuja suomalaisurheilijoille ei luultavasti ole vielä lähetetty. Rankingin perusteella näyttää kuitenkin selvältä, että Vainio, Partanen, Neuvonen ja Kuikka ovat suorituksillaan lunastaneet itselleen osallistumisoikeuden Eugenen MM-kisoihin.

Katso myös: Road to Oregon -ranking kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n nettisivuilla
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta