Kaisa Mäkäräinen kolmas Lysebotn Opp -mäkikisassa Norjassa, päihitti Krista Pärmäkosken - Johaug jälleen suvereeni voittaja


Kaisa Mäkäräinen rullahiihti kolmanneksi 7,5 kilometrin mittaisessa Lysebotn Opp -mäkikisassa Norjan Sandnesissa. Therese Johaug oli kisassa tuttuun tapaan täysin ylivoimainen.
Etusuora: 01.08.2019 15:33Hiihto
Kaisa Mäkäräinen kolmas Lysebotn Opp -mäkikisassa Norjassa, päihitti Krista Pärmäkosken - Johaug jälleen suvereeni voittaja
Kaisa Mäkäräinen. Kuva: Andrew Fedorov [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons
Kaisa Mäkäräinen osoitti oivaa kesäkuntoa rullahiihtämällä raskaan ja perinteisen Lysebotn Opp -mäkikisassa kolmanneksi torstaina Sandnesissa, Norjassa. Kilpailun voiton vei totuttuun tapaan Norjan Therese Johaug reittiennätysajalla 31.18. Johaug paransi viime vuonna tekemäänsä reittiennätystä 28 sekunnilla. Toiseksi hiihti Johaugin maannainen Ingvild Flugstad Östbergiä, joka hävisi Johaugille lähes kolme minuuttia!

Mäkäräinen jäi kärjestä reilut neljä minuuttia. Hän päihitti kisassa Suomen maastohiihdon ykkösnaisen Krista Pärmäkosken, joka sijoittui kilpailussa seitsemänneksi reilut viisi ja puoli minuuttia Johaugille hävinneenä. Muita suomalaisnaisia ei ollut tällä kertaa 85:n kilpailijan joukossa mukana.

Kisassa oli mukana maastohiihtäjien lisäksi runsaasti ampumahiihtäjien kärkikaartia. Mäen päälle kiipesivät Mäkäräisen lisäksi muun muassa Italian Lisa Vittozzi, Norjan Tiril Eckhoff ja Venäjän Ekaterina Yurlova-Percht.

Mäkäräinen on menestynyt aiemminkin mainiosti Lysebotn Opp -kisassa. Hän oli vuonna 2015 kisan toinen ja vuonna 2014 kolmas. Vuonna 2013 hän voitti koko kilpailun. Viime vuonna Mäkäräinen oli kisan neljästoista reilut viisi minuuttia Johaugille hävinneenä.

Myös Laura Mononen on yltänyt kisassa podiumille ollessaan vuonna 2015 kisan kolmas. Pärmäkosken paras sijoitus Lysebotn Oppissa on vitossija vuodelta 2017.

Johaugille kisan voitto oli kolmas. Hän on voittanut kisan molemmilla aiemmilla osallistumiskerroillaan vuosina 2016 ja 2018.

Miesten kisan voiton vei Norjan Simen Hegstad Kruger ennen maanmiestään Hans Christer Holundia. Iivo Niskanen oli 19:s.

Lysebotn Opp, Norja, naiset 7,5 km 1.8.2019


Tulokset

#UrheilijaTulos
1.Therese Johaug 🇳🇴31.18
2.Ingvild Flugstad Østberg 🇳🇴+2.49
3.Kaisa Mäkäräinen 🇫🇮+4.12
4.Anna Nechaevskaya+5.04
5.Ragnhild Haga 🇳🇴+5.19
6.Masako Ishida 🇯🇵+5.31
7.Krista Pärmäkoski 🇫🇮+5.35
8.Helene Marie Fossesholm 🇳🇴+5.40
9.Kari Öyre Slind 🇳🇴+5.54
10.Tiril Eckhoff 🇳🇴+6.26
Kilpailun täydelliset tulokset löydät livetulospalvelusta.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta