Saariselän lauantai itävaltalaisjuhlaa – Stadlober odotetun vahva

Saariselän FIS-kisoissa hiihdettiin lauantaina perinteisen tyylin sprinttikilpailut sekä vapaan 5 ja 10 kilometrin matkat. Päivästä muodostui itävaltalaisjuhlat.
Etusuora: 17.11.2018 17:01Hiihto
Etukäteen lauantain mielenkiintoisin kohtaaminen oli naisten 5 km vapaan matkalla, kun Teresa Stadlober ja Justina Kowalczyk ottivat mittaa toisistaan. Odotusten mukaisesti kaksikosta vahvempi oli Stadlober jättäen puolalaista 26,2 sekuntia. Kisan kolmas oli Itävallan Lisa Unterweger – eroa kärkeen 35,4 sekuntia. Kisan paras suomalainen oli Leena Nurmi, joka sijoittui seitsemänneksi (+1.08,5).

Miesten 10 km vapaan hiihtotavan voitti Bernhard Tritscher. Kilpailun toinen oli niin ikään itävaltalaishiihtäjä Benjamin Moser. Vuokatti Ski Teamin Tino Tiilikainen oli parhaana suomalaisena viides – eroa Tritscheriin 1.31,3.

Miesten perinteisen tyylin sprintin voittajaksi hiihti Luis Stadlober. Naisten sprintissä Puolan Monika Skinder oli omaa luokkaansa 3,5 sekunnin erolla kakkoseen Anastasia Kirillovaan.