Suomen miesten MM-viestijoukkueeseen odotetut valinnat: Hakola, Heikkinen, Hyvärinen, Niskanen


Suomi valitsi Seefeldin MM-kisojen miesten viestiin odotetun kvartetin. Mitalia lähtee jahtaamaan nelikko Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen, Matti Heikkinen.
Etusuora: 28.02.2019 10:55Hiihto
Suomen miesten MM-viestijoukkueeseen odotetut valinnat: Hakola, Heikkinen, Hyvärinen, Niskanen
Kuva: Vappu Jaakkola
Perttu Hyvärinen
Seefeldin MM-kisojen miesten viesti hiihdetään perjantaina klo 14:15. Suomi lähtee kilpailuun ennakoidulla kvartetilla Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen, Matti Heikkinen. Hiihtojärjestystä ei vielä julkistettu, mutta todennäköisesti järjestys on joku seuraavista: Hakola-Niskanen-Hyvärinen-Heikkinen, Hakola-Niskanen-Heikkinen-Hyvärinen tai Hyvärinen-Niskanen-Heikkinen-Hakola. Käytännössä varmaa on, että Niskanen hiihtää toisen perinteisen osuuden.

Hakolan heikko esitys torstaisessa perinteisen 15 km kisassa aiheuttaa Suomen viestille hieman harmaita hiuksia. Onkin mielenkiintoista nähdä sijoitetaanko Hakola avaajaksi vai ankkuriksi. Niskanen on takuuvarma viestihiihtäjä. Hyvärinen on hiihtänyt tällä kaudella hyvin ja hänen vireensä näytti erittäin hyvältä torstain perinteisen 15 km kilpailussa. Hän hiihti uransa parhaan henkilökohtaisen MM-kisasijoituksen ollen kilpailun 19.

Myös Heikkinen on löytänyt punaisen langan juuri sopivasti MM-kisoihin. Hän esitti skiathlonin vapaan osuudella hyvää vauhtia ja jätti perinteisen tyylin 15 km kilpailun väliin keskittyen viestin ja kisojen päätösmatkalle vapaan 50 km:lle. Heikkinen on tottunut ankkuroimaan Suomen viestiä luotettavasti ja myös kolmas osuus sopii Heikkiselle mainiosti.

Odotusarvot Suomen viestille on positiiviset, vaikka Norja ja Venäjä ovatkin etukäteen selvästi muita edellä. Vähintään pronssitaistoon on oivat mahdollisuudet.

Muokkaus: Suomi hiihtää viestin järjestyksessä Hakola-Niskanen-Heikkinen-Hyvärinen.

Lue kisan kattava ennakko ja vihje:
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta