Topi Raitanen ulkona Ruotsi-maaottelusta

Koronasta toipuva Topi Raitanen ei saanut lääkäriltä juoksulupaa viikonlopun Ruotsi-otteluun.
Etusuora: 30.08.2022 14:32Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Topi Raitanen.
Euroopan mestari Topi Raitanen ei voi kilpailla Ruotsi-ottelussa viikonvaihteessa. Koronan sairastanut Raitanen konsultoi lääkäriä, jolta taudin oirekuva ja toipumisen eteneminen huomioiden ei herunut kilpailulupaa.

– Lääkärin näkemys oli, että kilpaileminen ei nyt ole mahdollista, Raitanen harmitteli.

Raitasen tilalla 1500 metrillä juoksee Lempäälän Kisa Yleisurheilun Aleksi Kivelä, joka voitti viikonvaihteessa Vaasassa 22-vuotiaiden 800 ja 1500 metrin mestaruudet. 3000 metrin estejuoksussa Raitasen korvaa Joensuun Katajan Mikko Hirvonen.

Juoksija vaihtuu Suomen joukkueessa myös naisten 1500 metrillä. IK Falkenin EM-kävijä Nathalie Blomqvist on sairastanut koronan, mutta ei ole vielä toipunut kilpailukuntoon ja joutuu jäämään Ruotsi-ottelusta sivuun. Blomqvistin tilalla 1500 metriä juoksee Lahden Ahkeran Emilia Jousimaa.

Lähde: SUL:n tiedote