Vasta 15-vuotias Vivian Suominen heitti hopeaa keihäässä Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla


Suomen menestyskulku jatkui perjantaina alle 18-vuotiaiden EYOF-kisoissa Azerbaidzanin Bakussa, kun Vivian Suominen heitti keihäässä hopeaa.
Etusuora: 26.07.2019 20:58Yleisurheilu
Vasta 15-vuotias Vivian Suominen heitti hopeaa keihäässä Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
HIFK-friidrott Helsingin keihäslahjakkuus Vivian Suominen näytti vanhemmille kilpakumppaneilleen heittämisen mallia voittaessaan hopeaa EYOF-kisoissa Bakussa. Vasta 15-vuotias Suominen heitti kisassa uransa toiseksi pisimmän kaaren 56,24, joka toi hänelle upeasti hopeisen mitalin.

Suominen onnistui mukavasti jo ensimmäisellä heitollaan, joka kantoi 54,02. Parhaansa 56,24 hän heitti kolmannellaan. Suominen piti kilpailun johtopaikkaa kolmannelta heittokierrokselta alkaen ja oli kiinni kultamitalissa, mutta joutui viimeisellä kierroksella tunnustamaan Puolan Gabriela Andrukonisin paremmakseen. Puolalainen paransi tulostaan viimeisellään yli 7,5 metriä ja nousi kisan voittoon mitalisijojen ulkopuolelta. Pronssille Turkin Esra Turkmen tuloksella 54,62.

Suomisen finaalin koko heittosarja: 54,02 - X - 56,24 -51,44 - X - X

Suominen on heittänyt tänä vuonna ennätyksekseen 57,98, joka on 17-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen kakkostulos. Suomen ennätystä pitää nimisään Julia Valtanen tuloksella 58,11. Ennätystuloksellaan Suominen on alle 18-vuotiaiden Euroopan kausitilastossa kolmantena.

Suomisen mitali oli Suomelle EYOF-kisojen kuudes yleisurheilumitali. Torstaina Suomi saavutti peräti neljä mitalia, kun kultaa voittivat Saga Vanninen seitsenottelussa ja Silja Kosonen moukarinheitossa, hopeaa Juho Alasaari seiväshypyssä ja pronssia Nea Lento pituushypyssä. Suomen mitalitilin avasi keskiviikkona Johanna Kylmänen 100 metrin hopeallaan.

Suomen mitalisaldo kisoissa on siis ennen päätöspäivää on kaksi kultaa, kolme hopeaa ja yksi pronssi. Mitalitaulukossa Suomi on viidennellä sijalla. Ykkösenä on Puola neljä kullalla ja yhteensä kuudella mitalilla.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta