Hiihdon MM 2019: Nähdäänkö naisten sprintissä ruotsalaisjuhlat?


Naisten vapaan sprintissä ratkeaa Seefeldin MM-kisojen 2019 ensimmäinen maailmanmestari. Sprintin karsinta alkaa torstaina kello 13:00 ja finaalit 15:30.
Etusuora: 20.02.2019 20:51Hiihto
Hiihdon MM 2019: Nähdäänkö naisten sprintissä ruotsalaisjuhlat?
Kuva: Ruka Nordic -kuvapankki
Veikkaus

Mikä on Stina Nilssonin iskukyky?


Naisten sprinttikisan suurin kysymys on, mikä on Stina Nilssonin kunto? Ruotsalaistähti loukkasi jalkansa Otepään maailmancupin loppukirivenytyksessä, eikä ole tämän jälkeen kilpaillut. Muutamia päiviä loukkaantumisen jälkeen pidettiin jo suhteellisen selvänä, ettei Nilsson kilpailisi lainkaan MM-hiihdoissa, mutta kuntoutuminen on sujunut odotettua nopeammin ja Nilsson nähdään lähtökarsinassa torstaina.


Mikäli Nilsson on toipunut täysin loukkaantumisestaan, on hän kauden näyttöjensä perusteella kilpailun ykkössuosikki. Onhan ruotsalaissprintteri voittanut edelliset neljä vapaan sprinttiä, joihin on osallistunut. On kuitenkin vaikea nähdä, että ainakaan selkeää ylivoimaa häneltä nähtäisiin loukkaantumisen ja viimeaikaisen kilpailutauon johdosta.

Ruotsalaiset ovat Seefeldissä erittäin iskukykyisellä joukkueella, eivätkä menestyspaineet ole ainoastaan Nilssonin harteilla. Viimeisimmän maailmancupin kisat väliin jättänyt Maja Dahlqvist on ollut kauden maailmancupin sprinteissä tasaisen varmasti podiumilla. Myös Jonna Sundling on nähty useasti kärkikahinoissa ja alkukaudesta hän nappasi uransa ensimmäisen maailmancup-voiton Lillehammerin sprintistä.

Ketkä haastavat ruotsalaiset?


Tilastojen valossa kovimman haasteen ruotsalaisille antavat yhdysvaltalaiset sekä Norjan Maiken Caspersen Falla. Yhdysvaltalaisista Jessica Diggins voitti Cognen kenraalisprintin ja on muutoinkin esiintynyt vahvasti vapaan sprinteissä. Sophie Caldwell on niin ikään noussut useasti palkintokorokkeelle kauden maailmancup-sprinteissä. Caldwell sairasteli pitkään joulukuussa, mikä sotki hieman harjoitteluaan, mutta Lahden maailmancupin kakkossija todisti naisen olevan iskussa ja valmiina taistelemaan ensimmäisestä MM-mitalistaan.

Edellisen kahden kauden sprintticupin nimiinsä vienyt Falla on tämän kauden sprintticupissa toisena. Norjalainen osoitti hyvää kuntoa Salpausselän kisoissa voittamalla vapaan sprintin. Cognessa hän ei enää kilpaillut. Falla on matkan hallitseva maailmanmestari ja Sochin olympialaisissa hän voitti niin ikään kyseisen matkan.

Muista hiihtäjistä mainittakoon vielä Kristine Stavås Skistad, joka oli toinen Norjan mestaruuskisojen sprintissä ja voitti mm. Fallan. Skistadilla on voin yksi hiihdetty maailmancup-sprintti tällä kaudella – Lillehammerissa 5:s. Hän voitti nuorten maailmanmestaruuden Lahdessa perinteisen sprintissä.

Suomen joukkueelta ei voida odottaa suuria torstaina. Krista Pärmäkoski jättää sprintin väliin ja keskittyy matkoille, joilta häneltä odotetaan suurempaa menestystä. Näin ollen Suomen joukkueessa hiihtävät Anita Korva, Anne Kyllönen , Katri Lylynperä ja Laura Mononen.

Peli-idea supertriplaan


Nilssonin loukkaantuminen on varmasti vaikuttanut harjoitteluun. Vamman vakavuutta ei myöskään tiedetä ja hän kilpailisi joka tapauksessa, vaikka vamma haittaisi, koska kyseessä on kauden pääkilpailu. Veikkauksen Supertriplassa suurimmat peliprosentit ovat juuri Nilssonille. Haetaan isompaa kerrointa ja jätetään ruotsalainen ulos voittokamppailusta.

Dahlqvist ja Falla ovat olleet viimeisimmissä kisoissa vahvoja ja etenkin Falla on konkari arvokisoissa. Mitaleille janoaa myös yhdysvaltalaiskaksikko Diggins – Caldwell sekä Sundling.

Peli-idea - Supertripla 2

VoittajaDahlqvist, Falla
ToinenDahlqvist, Falla, Nilsson
KolmasDahlqvist, Nilsson, Caldwell, Diggins, Sundling
Rivimäärä15 riviä
Rivin hinta3,00 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy21.2. klo 12:58
TVYle 2
br>
Katso kohteet ja kertoimet