Onko Ruotsi kuitenkaan selkeä suosikki miesten maaotteluun?


Paperimaaottelu povaa Ruotsille selvää voittoa miesten Suomi-Ruotsi-maaottelussa.
Etusuora: 04.09.2020 20:58Yleisurheilu
Onko Ruotsi kuitenkaan selkeä suosikki miesten maaotteluun?
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Veikkaus
Topi Raitanen
Miesten Suomi-Ruotsi maaottelun, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Kauden parhaita tuloksia (SB) vertailevan paperimaaottelun perusteella Suomen miesten yleisurheilumaajoukkueen täytyy venyä reilusti, mikäli se mielii taistella viikonloppuna käytävän Suomi-Ruotsi-maaottelun voitosta.

YLE:n tekemän laskelman mukaan Ruotsi voittaisi miesten ottelun 23 pisteellä lukemin 216,5-193,5. Suomalaisten onneksi kyseessä on vain kauden parhaisiin noteerauksiin perustuva arvio, jota urheilijoiden ei tarvitse kuuliaisesti noudattaa. Lisäksi joukkueisiin saattaa tulla vielä viime hetken muutoksia.

Viime vuonna Tukholmassa Ruotsin miehet ottivat Suomesta selvän voiton lukemin 228-181. Tuolloin paperimaaottelu maalasi Suomelle kauhukuvan 55 pisteen tappiosta, joka kuitenkin pieneni stadionilla "vain" 47 pisteeseen.

Vuonna 2018 Suomi todisti tilastot emävaleeksi ottamalla neljän pisteen yllätysvoiton Ruotsista, vaikka paperimaaottelu lupaili Ruotsille peräti 30 pisteen voittoa. Topi Raitanen oli tuolloin mukana ratkaisemassa maaotteluvoittoa ikimuistoiseen tyyliin päätöslajissa 1500 metrillä.

Onko Ruotsi kuitenkaan suosikki?


Kuten edellä kävi ilmi, niin Ruotsi lähtee paperimaaottelun turvin suosikkina maaotteluun. Tilanne ei kuitenkaan ole näin yksiselitteinen. Yllätykset kuuluvat maaotteluun ja etenkin juoksulajeissa lajin luonne on erilainen, kun jäniksiä ei ole avustamassa matkan tekoa.

Näissä lajeissa Suomi nöyryyttää paperimaaottelua


Paperimaaottelussa on laskettu miesten 5000 metrin pisteissä Topi Raitanen viimeiseksi, koska hänellä ei ole kauden tilastotulosta kyseiseltä matkalta. Tosi asia on kuitenkin se, että Raitanen on startin ehdoton suosikki ja Raitasen voitto muuttaisi alustavissa pisteissä tilanteen Ruotsille 12 – 10, kun paperilla eroa olisi naapurimaalle 16 – 6.

Juoksumatkoista myös miesten 10 000 metrillä pisteet menisivät alustavasti Ruotsiin 16 – 6, mutta tähän emme usko. Ruotsin joukkueessa nähdään Emil Millan de la Oliva, joka juoksee perjantaina Brysselin Timanttiliigassa tunnin juoksussa ja hänen pitäisi olla myös sunnuntaina palautuneena Ratinassa viivalla. Mikael Ekvall on juossut matkan 29.51, joka on vain sekunnin kovempaa kuin esimerkiksi Eero Saleva. Suomi koki kuitenkin takaiskun, kun Arttu Vattulainen vetäytyi joukkueesta sairastumisen vuoksi. Hänet korvaa Niklas Wihlman. Ruotsin kolmatta miestä ei ole vielä valittu.

Ratakierroksen aidoissa Ruotsalaiset vievät homman tilastoissa 13 – 9, mutta kisasta on odotettavissa todella tiukka, jossa pisteet voivat mennä helposti kummalle maalle tahansa.

Sitten itse päätöslajiin 3000 metrin esteisiin, jossa tilastojen valossa pisteet näyttävät matkaavan länsinaapuriin 16 – 6. Lajissa onkin yksi selkeä ennakkosuosikki Simon Sundström, joka on vastikään kellottanut matkan aikaan 8.25, mutta hänen takanaan käydään kovaa taistelua muista sijoista.

Ruotsalaiskaksikko Emil Blomberg - Vidar Johansson ovat juosseet käytännössä aivan samat ajat, kuin suomalaiskolmikko Hannu GranbergMiika TenhunenWilho Hautala, eli noin 8.55. On lähestulkoon selvää, että useat sijoitukset tullaan ratkaisemaan kiritaistelussa.

Ruotsalaiset kokivat taka-iskun viime hetkillä, kun Suldan Hassanilla havaittiin koronavirus ja hän joutuu vetäytymään 1500 metriltä.

Kokonaisuudessaan Ruotsilla on useita lajeja, joissa voitto olisi tilastojen valossa tulossa 16 – 6, mutta näin tuskin tulee käymään, vaan lajit voivat kääntyä kummalle maalle tahansa. Toki maaottelu sisältää aina yllätyksiä ja kisoissa nähdään usein isojakin epäonnistumisia, mutta emme näe Ruotsia niin selkeänä suosikkina kuin medioissa on annettu ymmärtää.

Huomioitava seikka on myös ruotsalaisten matkustus kisapaikalle samana päivänä, joka ei varmastikaan ole optimaalista suorituskyvyn kannalta.

Veikkausvihjeet


Miesten maaottelun voittaja ja piste-ero


Uskomme Suomen miesten venyvän Ratinassa vähintään tasapeliin. Suomen voitolle on tarjolla alustavasti todella maukkaita kertoimia.

HUOM! Kaikkiin Ruotsi-ottelun voittajavetoihin on tarjolla 1000 €:n bonuspotti.

Peli-idea - Voittajaveto 2

Voittaja ja piste-eroPisteet tasan, Suomi voittaja; Suomi voittaa 1 pisteellä; Suomi 2 p; Suomi 3 p; Suomi 4 p; Suomi 5 p; Suomi 6 p
Rivimäärä7 riviä
Rivin hinta7 € (minimipanoksella 1,00 €)
Peliaika päättyy5.9. klo 16:58
TVYLE 2


Katso myös:


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten Suomi-Ruotsi maaottelun, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi