Johannes Bö suursuosikkina takaa-ajoon – Katso lähtölistat


Miesten takaa-ajo kilpaillaan lauantaina Pokljukassa.
Etusuora: 07.01.2023 06:18Ampumahiihto
Johannes Bö suursuosikkina takaa-ajoon – Katso lähtölistat
Kuva: Julia Sadykova
Veikkaus
Johannes Thingnes Bø
Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Miesten takaa-ajo käynnistyy lauantaina kello 15.45.

Johannes Thinges Bö palasi joulutauolta häpeällisen hyvässä vireessä. Bö ampui pikakisassa yhden sakon, mutta kun hiihtovauhti oli 45 sekuntia kisan toiseksi nopeinta hiihtäjää Vetle Sjåstad Christiansenia nopeampaa, niin peli oli selvä.

Bö onkin takaa-ajon ylivoimainen suosikki, sillä hän starttaa kisaan hulppeat 48 sekuntia ennen isoveljeään Tarjei Bötä. Vaikka Johannes Bö ampuisi neljäkin sakkoa, niin hän on kisan todennäköinen voittaja.

Takaa-ajon lähtölistaa

#UrheilijaAikaero
1.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴
2.Tarjei Bø 🇳🇴+48
3.Sturla Holm Lægreid 🇳🇴+56
4.Benedikt Doll 🇩🇪+1.03
5.Michal Krcmar 🇨🇿+1.04
6.Tommaso Giacomel 🇮🇹+1.10
7.Timofei Lapshin 🇰🇷+1.17
8.Roman Rees 🇩🇪+1.18
9.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+1.22
10.Antonin Guigonnat 🇫🇷+1.28
39.Olli Hiidensalo 🇫🇮+2.39Sturla Holm Laegreid on ainoa mies, jolla on realistiset saumat taistella ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta yhdessä Bön kanssa. Laegreid on survonut itsensä podiumille kauden jokaisessa henkilökohtaisessa kilpailussa Kontiolahden avauskisaa lukuun ottamatta. Normaalisti vastaavalla rekordilla johdettaisiin maailmancupia, mutta tällä hetkellä hän on noin 70 pistettä Bön perässä. Takaa-ajo sopii mainiosti huippuampujalle, joten olisi pienoinen yllätys, mikäli mies ei jälleen heiluisi palkintokorokkeella.

Tarjei Bö tuli isäksi kauden avauksen kynnyksellä. Alkukauden tulosten perusteella näytti siltä, että muutama yö olisi saatettu valvoa vaipanvaihtopuuhissa, mutta Annecyssä Tarjein meno oli jo hyvää. Pokljukan pikakisan nollat ja kisan toinen sija oli osoitus siitä, että 34-vuotias norjalainen on edelleen kiertueen eliittiä. Konkariosastosta myös Benedikt Doll on MM-kotikisavuotena ollut hyvässä kunnossa.

2000-luvulla syntynyt Giacomel Tommasso ampuu erittäin nopeasti ja myös hiihtovauhtia löytyy – italialainen oli pikakisan kolmanneksi vikkelin suksella. Tommasolla on erinomainen paikka tavoitella uransa ensimmäistä podiumsijaa lauantaina takaa-ajossa.

Quentin Fillon Mailletín nousua on odotettu koko kauden, mutta ei vaan kulje. Viime kaudella maailmancupia hallinnut ranskalainen ei ole noussut kertaakaan palkintokorokkeelle tällä kaudella, eikä joulutauko näytä tehneen taikoja kunnon suhteen. Fillon Mailletín ammunta pelaa, mutta hiihtovauhti ei ole tuttua vanhaa. Saumat palkintokorokkeelle toki olevat olemassa, mutta se vaatii hyvää suorittamista ammunnassa.

Suomalaisnaisia nähdään lauantaina takaa-ajosa neljä kappaletta, mutta miehistä vain Olli Hiidensalo selvitti tiensä takaa-ajoon. Hyvää kautta hiihtävä Hiidensalo lähtee kisaan sijalta 39 (+2.39).

Lue myös: Mari Eder erinomaisista asetelmista takaa-ajoon

Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Miesten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi