Miesten viesti Canmore - Lue ennakko & veikkausvihjeet kilpailuun!


Kanadan Canmoressa käydään perjantaina mielenkiintoinen miesten viesti, kun useilta kärkimailta puuttuu parhaimmat miehet kokoonpanosta. Ketkä nousevat palkintopallille?
Etusuora: 08.02.2019 16:20Ampumahiihto
Miesten viesti Canmore - Lue ennakko & veikkausvihjeet kilpailuun!Veikkaus
Photo: 88bl [Public domain], from Wikimedia Commons
Miesten viesti alkaa kello 21:30. Yle Areena näyttää kilpailun suorana lähetyksenä. Suomelta ei ole tällä kertaa joukkuetta lainkaan mukana.


Norja selkeä ennakkosuosikki!


Norja tulee perjantaiseen miesten viestiin selkeästi hiihtovoimaisimmalla joukkueella, minkä lisäksi joukkue osoitti eilisellä normaalimatkalla, että urheilijat ovat juuri nyt kunnossa. Kaikki norjalaiset sijoittuivat normaalimatkalla 16:n parhaan joukkoon ja neljän parhaan joukossa oli peräti kolme norjalaista!

Norjan viestin avaajana toimii Lars Birkeland, joka oli eilisen normaalimatkan neljäs. Kokenut kilpailija on tuttu näky Norjan viestijoukkueesssa ja pystyy varmasti tasapainoiseen avaukseen. Toisen osuuden hiihtää eilen upeasti kakkoseksi kivunnut Vetle Sjaastad Christiansen ja kolmososuuden eilen 16:sta sijoittunut Erlend Bjontegaard.

Kun vielä ankkurina toimii joukkueen timantti, eilen yli kahden minuutin erolla voittajana maaliin kiirehtinyt Johannes Thingnes Bö, voi helposti sanoa, että paperilla Norjalla on koossa ylivoimainen joukkue tähän viestiin.

Venäjä, Ruotsi ja Saksa kysymysmerkit


Tällä kaudella Norjaa pahiten on haastanut Venäjä, jolta kuitenkin puuttuu tämän viestistä useampi tärkeä nimimies. Venäjä lähtee matkaan joukkueella Evgeni Garanichev, Eduard Latypov, Alexander Loginov ja Alexander Povarnitsyn.

Ennen kaikea ankkuri Povarnitsyn on iso kysymysmerkki menestyksen osalta. Eilisellä normaalimatkalla mies toki ampui nollat, mutta jäi tästä huolimatta Bösta lähes neljä minuuttia. Mikäli kärkijoukkueet lähtevät tasamatkalla päätösosuudelle, ei Venäjälle voi povata kummoista menestystä.

Myös perinteinen ampumahiihtomaa Saksa kärsii poissaolijoista. Kakkos- ja nelososuudelta löytyy tutut nimet Erik Lesser ja Arnd Peiffer, mutta ensimmäisellä ja kolmannella osuudella voi tulla ongelmia. Viestin avaaja Roman Rees osaa ailahdella ampumapenkalla, kun taas kolmososuuden Philipp Nawrath on kerännyt kokemusta lähinnä IBU Cupin puolelta.

Ruotsi on ollut viimeiset vuodet todella vahva viesteissä, mutta tällä kertaa poissaolollaan loistavat sekä Fredrik Lindström, Jesper Nelin että Sebastian Samuelsson. Kun elintärkeä kolmikko on kotimaassa valmistautumassa ampumahiihdon mm-kisoihin, ei Ruotsilta voi odottaa menestystä Canmoressa.

Veikkauksen supertriplassa Venäjää, Saksaa ja Ruotsia on pelattu varsin paljon, joten otammekin vihjerivissämme vahvasti näkemystä ja pelaamme kaikki kolme maata kokonaan ohi palkintokorokesijoilta.

Ketkä nousevat kärkitaistoon?


Kun kärkimailla on selkeitä poissaoloja, on muilla mailla nyt loistavat mahdollisuudet kolmen parhaan joukkoon. Ranska ja Itävalta ovat paperilla Norjan selkeät ykköshaastajat.

Ranskalla on vahva avausosuus Anton Guigonnatin myötä. Emilien Jacquelin on kysymysmerkki kakkospaikalla, mutta kokenut Simon Fourcade ja huippuvireessä oleva Quentin Fillon-Maillet voivat hyvin nostaa ranskalaiset jopa voittotaistoon.

Itävallan kysymysmerkki lepää sen sijaan avausosuudella. Felix Leitner on hyvin epävarma ampuja, mutta mikäli Itävalta tästä selviää, ovat Simon Eder, Dominik Landertinger ja Julian Eberhard valmiita nostamaan Itävallan voittotaistoon.

Pienen yllätyssauman omaavat myös Italia, Tshekki ja Ukraina, joilla kaikilla on mahdollisuudet kuuden parhaan joukkoon. Podium-sijoitus vaatisi kuitenkin täydellisen onnistumisen.

Veikkausvihje: Supertripla 5

VoittajaNorja, Ranska
ToinenNorja, Ranska, Itävalta
KolmasNorja, Ranska, Itävalta
Rivimäärä4 riviä
Rivin hinta0,80€ (minimipanoksella 0,20€)
br>
Katso kohteet ja kertoimet