Naisten viesti Canmore - Johdattaako Laura Dahlmeier Saksan voittoon?


Kanadan Canmoressa käydään kilpaillaan myöhäisillalla Suomen aikaa naisten viesti. Johdattaako Laura Dahlmeier Saksan voittoon?
Etusuora: 08.02.2019 17:02Ampumahiihto
Naisten viesti Canmore - Johdattaako Laura Dahlmeier Saksan voittoon? Veikkaus
Laura Dahlmeier kilpaili Oberhofissa 2018. Kuva: Christian Bier [CC BY-SA 3.0]
Naisten viesti alkaa kello 23.45 ja YLE TV2 näyttää kilpailun suorana lähetyksenä. Kuten Canmoren miesten viestissä, myös naisissa poissaolot herättävät suurta huomiota.

Laura Dahlmeier johdattaa Saksan voittoon?


Laura Dahlmeierin palattua huippukuntoon, on Saksa jälleen selkeä ennakkosuosikki jokaiseen viestikilpailuun. Dahlmeier ottaa tässä viestissä tutun paikkansa ankkurina ja häntä ennenkin Saksalla on laittaa kolme kovaa nimeä kärkeen: Vanessa Hinz, Franziska Hildebrand ja Denise Herrmann.

Saksalla on selkeästi tasavahvin nelikko. Veikkauksen supertriplassa joukkuetta on pelattu (vihjeen kirjoitushetkellä) vain 27,8% ja nostammekin Saksan selkeäksi vihjerivimme tukipilariksi.

Myös Ranska on aina vahva naisten viesteissä. Tällä kertaa Saksaa lähdetään haastamaan kokoonpanolla Anais Chevalier, Justine Braisaz, Anais Bescond ja Julia Simon. Ranskalaiset hiihtävät lujaa, mutta ampumapaikalla on nähty usein ailahtelua. Mikäli laikat kuitenkin putoavat, on joukkueella täysi mahdollisuus voittoon saakka.

Ranskaa ja Saksaa pyrkii haastamaan ennen kaikkea Norja ja Italia. Molemmilla joukkueilla on kuitenkin yksi heikompi lenkki ryhmässään.

Italian Nicole Contier on kärsinyt suurista ongelmista ampumapenkalla, eivätkä laikat meinaa millään tippua alas. Contier hiihtää tällä kertaa viestin toisen osuuden. Sen sijaan Norjalla kysymysmerkki on heti avausosuudella. Emilie Aagheim Kalkenberg ei ole tottunut menestymään maailmancupissa ja tärkeä avausosuus tulisi suorittaa kunnialla läpi.

Pystyykö Sveitsi tai Ukraina yllätykseen?


Venäläisnaisista kaikki kärkinimet jättävät Canmoren maailmancupin viestin väliin. Näin ollen hyvin tällä kaudella viesteissä pärjänneet venäläiset ovat tuskin lähelläkään kärkisijoja.

Myös Ruotsi on varsin nimettömällä ryhmällä mukana, sillä koko kärkinelikko Hanna Öberg, Mona Brorsson, Linn Persson ja Emma Nilsson jättävät kilpailun väliin.

Tämän vuoksi kärkinelikon ensimmäiseksi haastajaksi tuleekin nostaa Tshekki. Huippuvireinen Marketa Davidova ja kokenut Veronika Vitkova luovat hyvän duon, minkä varaan rakentaa. Myös ankkuri Eva Puskarcikova on jo kokenut maailmancupin kävijä. Tshekki onnistui jo Oberhofin viestissä nousemaan kolmannelle sijalle, eikä toinen palkintokorokesijoitus tähän kauteen olisi yllätys.

Todellinen superyllättäjä voi olla Sveitsi, joka lähtee kilpailuun mielenkiintoisella ryhmällä. Myös vahvoista ampujista tunnettu Ukraina on aina vaarallinen viestikilpailuissa.

Veikkausvihje: Supertripla 6

VoittajaSaksa
ToinenNorja, Ranska, Italia
KolmasNorja, Ranska, Italia, Tshekki, Sveitsi, Ukraina
Rivimäärä15 riviä
Rivin hinta3,00€ (minimipanoksella 0,20€)
br>
Katso kohteet ja kertoimet