Suomen naiset altavastaajina Ruotsi-otteluun


Paperimaaottelu povaa Ruotsille rökälevoittoa naisten Suomi-Ruotsi-maaottelussa.
Etusuora: 05.09.2020 09:48Yleisurheilu
Suomen naiset altavastaajina Ruotsi-otteluun
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Veikkaus
Anniina Kortetmaa, Milja Thureson ja Aino Pulkkinen
Naisten Suomi-Ruotsi maaottelun, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Paperimaaottelun perusteella Suomen naisilla on edessään synkkä viikonloppu Ratinassa, kun Suomen ja Ruotsin yleisurheilumaajoukkueet taistelevat perinteisen Suomi-Ruotsi-maaottelun voitosta. Kauden parhaita tuloksia (SB) vertaileva paperimaaottelu povaa Ruotsille lähes 60 pisteen murskavoittoa.

YLE:n tekemän laskelman mukaan Ruotsi voittaisi naisten ottelun 58 pisteellä lukemin 234-176. Suomalaisnaisten voitto viikonloppuna vaatisi siis vähintään pienimuotoisen ihmeen.

Viime vuonna Tukholmassa paperimaaottelu lupaili Ruotsille niukkaa 209–201-voittoa. Ruotsi kuitenkin urheili tilastoja paremmin ja korjasi 25 pisteen voiton lukemin 217,5-192,5.

Vuonna 2018 Ruotsi oli 22 pisteettä Suomea parempi voittaen Ratinassa pistein 216-194. Tuolloin paperimaaottelu piti hyvin kutinsa povatessaan Ruotsille 210-196-voittoa.

Naisten ottelussa luvassa rumat lukemat


Vaikka kuinka kääntelee ja vääntelee, niin naisten ottelussa Suomi on vastaantulija.

Etenkin ratakierrosta pidemmillä juoksumatkoilla suomalaisnaiset ovat vaikeuksissa: Kasi on pitkälti Sara Kuiviston hyvän onnistumisen varassa. 5000 ja 10 000 metrillä Johanna Peiponen ja Annemari Kiekara tuplaavat, mikä tuo haasteensa palautumisen suhteen.

Hyppylajeissa suomalaiset eivät saaneet parhaita urheilijoitaan mukaan otteluun, kun Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen kärsivät vaivoista. Näin ollen kolmiloikassa pisteet menevät tilastoissa Ruotsiin 16 – 6. Toisaalta ruotsalaiset eivät ole merkittävästi tilastoissa edellä, joten etenkin tässä lajissa olisi pisteitä napsittavana.

Kaikesta huolimatta Suomella on myös pari lajia, joissa pisteet jäänevät Suomeen 16 – 6. Muun muassa naisten keihäässä näin olisi tapahtumassa, mutta Ruotsin Sofie Flink on kauden parhaallaan hyvin lähellä suomalaiskolmikkoa. Muista heittolajeista moukarissa odotetaan reilua pistevoittoa Suomelle. Kuulassa ja kiekossa vaakakuppi taas kallistuu selvästi Ruotsin puolelle.

Naisten pika-aidat menee tilastoissa Suomelle 16 – 6 ja olisi jymy-yllätys jos näin ei tapahtuisi, sillä ruotsalaiset ovat kovin kaukana kolmikostamme. Pikamatkoilla on odotettavissa sadasosataistelua, kun taas 200 ja 400 metrillä Ruotsin naiset ovat ennakkoon kovempia (7-15 ja 8-14).

Veikkausvihjeet


Naisten maaottelun voittaja ja piste-ero


Ruotsin reilu voitto vaikuttaa ilmeiseltä, joten sitä on pelattava. Jätetään ylipelattuna pois kupongilta Ruotsin 54 p suurempi voitto ja ruksataan lapulle Ruotsin 38-53 pisteen voitto.

HUOM! Kaikkiin Ruotsi-ottelun voittajavetoihin on tarjolla 1000 €:n bonuspotti.

Peli-idea - Voittajaveto 3

Voittaja ja piste-eroRuotsi voittaa 38-41 pisteellä, Ruotsi 42-44p, Ruotsi 45-47p, Ruotsi 48-50p, Ruotsi 51-53p
Rivimäärä5 riviä
Rivin hinta5,00 € (minimipanoksella 1,00 €)
Peliaika päättyy5.9. klo 16:58
TVYLE 2


Katso myös:


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten Suomi-Ruotsi maaottelun, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi