Johaug dominoi skiathlonia, Pärmäkoski viides


Naisten skiathlon avasi Oberstdorfin hiihdon maailmancup-viikonlopun.
Etusuora: 25.01.2020 11:20Hiihto
Johaug dominoi skiathlonia, Pärmäkoski viidesVeikkaus
Therese Johaug. Kuva: Granada [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons
Naisten skiathlon, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Therese Johaug nousi Obersdorfin skiathlon-voitollaan Marit Björgenin rinnalle eniten skiathloneja maailmancupissa voittaneena naisurheilijana – voittoja on molemmilla kahdeksan kappaletta.

Johaug karkasi omille teilleen jo alkumatkasta. Hänen takanaan noin seitsemän urheilijan nippu kävi tiukkaa kamppailua muista kärkisijoista aina viimeisille kilometreille asti. Lopulta kisassa kiri toiseksi Ingvild Flugstad Östberg. Kolmanneksi hiihti pienoinen yllätysnimi, Teresa Stadlober.

Krista Pärmäkoski oli kisassa viides ja Kerttu Niskanen kahdeksas.

Obersdorf, maailmancup 25.1.2020


Skiathlon 7,5+ 7,5 km, naiset

#UrheilijaTulos
1.Therese Johaug 🇳🇴40.05,2
2.Ingvild Flugstad Østberg 🇳🇴+15,5
3.Teresa Stadlober 🇦🇹+15,7
4.Ebba Andersson 🇸🇪+15,7
5.Krista Pärmäkoski 🇫🇮+22,9
6.Natalia Nepryaeva+23,4
7.Heidi Weng 🇳🇴+23,9
8.Kerttu Niskanen 🇫🇮+43,7
9.Astrid Uhrenholdt Jacobsen 🇳🇴+1.22,8
10.Katharina Hennig 🇩🇪+1.25,1

21. Anne Kyllönen +1.50,0
33. Laura Mononen +2.56,8
38. Susanna Saapunki +3.25,9
39. Vilma Nissinen +3.31,1

Kisan ennakko


Naisten kilpailu käynnistyy lauantaina kello 11:00.

Oberstdorfin maailmancupin avauskisan ennakkosuosikki on nainen, joka on sijoittunut viimeisessä 26:ssa maailmancupin tai MM-kisojen distanssimatkan kilpailussa kolmen sakkiin 25 kertaa. Hän on voittanut maailmancupin skiathlon-kisan seitsemän kertaa, kun vain Marit Björgenillä on voittoja enemmän – 8 kappaletta. Hän on myös noussut podiumille edellisessä kymmenessä maailmancupin skiathlon-kisassa. Hän on Therese Johaug.

Kuten edellä huomataan, on Johaug tilastojen valossa selkeä suosikki lauantain kilpailuun, vaikka hänen komeasta ansioluottelostaan ei löydy kuin yksi maailmancupin voitto Saksan maalta. Mutta, ketkä sitten voisivat uhmata Johaugin voittoa?

Nimilista on valitettavan kapea ja sieltä löytyy samat naiset, kuin aikaisemminkin tällä kaudella. Ingvild Flugstad Östberg palasi terveydellisten syiden takia maailmancupiin vasta Tourille, jossa norjalainen esitti vahvoja hiihtoja. Hallitseva maailmancupin voittaja Östberg putsasi viime vuonna pöydän Oberstdorfissa kolmella voitollaan, mutta tuolloin skiathlon ei kuulunut ohjelmaan. Toistaiseksi hänen paras sijoituksensa skiathlonista maailmancupissa on kolmas sija.

Norjalaisnaisten menestys distanssimatkoilla on ollut tänä vuonna totutun laajaa. Heidi Weng on noussut tällä kaudella seitsemän kertaa podiumille ja vire vaikuttaa säilyneen Tourin jälkeenkin. Lillehammerin skiathlonissa hän oli kolmas. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ei kilpaillut Nove Mestossa, mutta on mukana Oberstdorfissa. Jacobsen on vastikään kertonut norjalaisille pohtineensa uransa jatkoa vielä tämän kauden jälkeen, mutta ei ole tehnyt vielä lopullista päätöstä. Hän on opiskellut huippu-uransa aikana lääkäriksi.

Natalia Nepryaevalle alkukausi oli hankala, mutta viimeistään Tour de Skillä pölyt lähtivät keuhkoista, sillä Tourin kokonaistuloksissa venäläinen oli toinen ja viime viikonloppuna Nove Mestosta tuloksena oli kaksi kakkossijaa. Nepryaevaa voidaankin pitää kisan vahvana kakkossuosikkina viimeaikaisten näyttöjensä perusteella. Seefeldin MM-kisojen yhdistelmäkisassa Nepryaeva oli kolmas.

Suomalaistoivot


Krista Pärmäkoski on jälleen Suomen ykköstoivo naisten kisassa. Skiathlonissa Pärmäkoski on menestynyt mainiosti. Lahden MM-kisoissa 2017 hän voitti lajissa hopeaa ja Korean olympialaisissa 2018 hopeaa. Nove Mestossa viime viikonloppuna Pärmäkoski hiihti kympin vapaalla seitsemänneksi ja nousi takaa-ajossa viidenneksi ollen perinteisen osuuden ajoissa kuitenkin vasta kymmenenneksi nopein. Mikäli sairastelun jälkeen huippuisku alkaa löytyä, on Pärmäkoskella hyvät mahdollisuudet palata taistelemaan palkintopallisijoituksista, vaikkakin vastus on norjalaisten johdolla totutun hurjaa luokkaa.

Pärmäkoski on saanut suomalaisseuraa Kerttu Niskasesta maailmancupin kärkinaisten joukkoon. Niskanen on parantanut tälle kaudelle vapaan hiihtoaan ollen Davosissa joulukuussa 10 km (v) väliaikakisassa peräti kuudes. Viime viikonloppuna Nove Mestossa hän sijoittui kympin vapaalla yhdenneksitoista ja nousi 10 km (p) takaa-ajossa hienosti seitsemänneksi kuudenneksi nopeimmalla osuusajalla. Niskaselta löytyy skiathlonista jopa podimsijoitus maailmancupista vuodelta 2014, kun hän oli Falunissa kolmas Johaugin ja Björgenin vanavedessä. Huippusuorituksella Niskanen taistelee lauantaina vähintään sijoituksesta kuuden parhaan joukossa.

Kärkikaksikon lisäksi Suomella on mielenkiintoisia hiihtäjiä tulessa lauantaina, kun Anne Kyllönen, Laura Mononen, Vilma Nissinen ja Susanna Saapunki lähtevät metsästämään maailmancupin pisteitä.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Johaug on jälleen vaikea voitettava, sillä Oberstdorfin rata on haastavampi kuin edellisvuosina, mikä edesauttaa norjalaisen menestymistä. Nepryaeva on ollut oivassa vireessä Tourista lähtien, kuten myös Östberg ja Weng. Emme kuitenkaan usko Ebba Anderssonin tai Jessica Digginsin kiilaavan kärkitrioon.

Peli-idea - Supertripla 3

VoittajaJohaug
ToinenNepryaeva, Weng
KolmasNepryaeva, Weng, Östberg
Rivimäärä4 riviä
Rivin hinta0,80 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyyla 25.1. klo 10:58
TVYLE 2


Katso myös:


Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten skiathlon, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi