Mäkäräiseltä upea nousu takaa-ajossa – Wierer voitti maailmancupin


Naisten ampumahiihtokausi päättyi lauantain takaa-ajoon Kontiolahdella. Kaisa Mäkäräiseltä nähtiin kisassa upea nousu neljännelle sijalle. Maailmancupin voitti Dorothea Wierer.
Etusuora: 14.03.2020 16:45Ampumahiihto
Mäkäräiseltä upea nousu takaa-ajossa – Wierer voitti maailmancupinVeikkaus
Kuva: Andrew Fedorov [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons
Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä.
Kaupallinen yhteistyö: Veikkaus
Lauantainen naisten takaa-ajo oli Kaisa Mäkäräisen uran viimeinen ampumahiihdon maailmancupissa.

Kontiolahti maailmancup 14.3.2020


Naiset takaa-ajo

#UrheilijaTulos
1.Julia Simon 🇫🇷30.43,5
2.Selina Gasparin 🇨🇭+17,3
3.Lisa Vittozzi 🇮🇹+20,9
4.Kaisa Mäkäräinen 🇫🇮+28,2
5.Monika Hojnisz-Starega 🇵🇱+39,8
6.Mona Brorsson 🇸🇪+42,8
7.Johanna Skottheim 🇸🇪+44,4
8.Marketa Davidova 🇨🇿+50,8
9.Franziska Preuss 🇩🇪+56,7
10.Tiril Eckhoff 🇳🇴+57,2Miehet takaa-ajo

#UrheilijaTulos
1.Martin Fourcade 🇫🇷31.25,4
2.Quentin Fillon Maillet 🇫🇷+2,9
3.Emilien Jacquelin 🇫🇷+4,5
4.Johannes Thingnes Bø 🇳🇴+8,3
5.Arnd Peiffer 🇩🇪+14,1
6.Erlend Øvereng Bjøntegaard 🇳🇴+15,6
7.Alexander Loginov+24,0
8.Martin Ponsiluoma 🇸🇪+29,8
9.Vetle Sjåstad Christiansen 🇳🇴+36,5
10.Lukas Hofer 🇮🇹+42,0

31. Tero Seppälä +2.53,7


Kisan ennakko


Mahdollisesti Kaisa Mäkäräisen viimeiseksi jäävässä kilpailussa seurataan ennen kaikkea Norjan Tiril Ekchoffin ja Italian Dorothea Wiererin välistä kaksinkamppailua kristallipallosta. Wierer on jo ilmoittanut, että hänelle kilpailu on todennäköisesti uran viimeinen.

Mäkäräinen ei ole omaa päätöstään ilmoittanut, joten hänen osaltaan emme vielä tiedä onko kilpailu viimeinen. Mikäli näin kuitenkin on, ei voi kuin pahoitella sitä kammottavaa tosiasiaa, että kaksi suurta – Mäkäräinen ja Wierer – lopettavat tänään uransa tyhjien katsomoiden edessä.

Koronaviruksen riepotellessa maailmaa, nämä eivät tietenkään ole tärkeimpiä asioita, mutta kun mietitään trion uraa, Martin Fourcade, Kaisa Mäkäräinen ja Dorothea Wierer olisivat ansainneet tänään pauhaavan yleisömeren huudon ratojen varteen.Näin ratkeaa maailmancupin kokonaiskilpailu


Ampumahiihdon maailmancup tulee päätökseen ja Norjan Ekchoff on nyt lähempänä kuin koskaan uransa ensimmäistä maailmancupin kokonaisvoittoa.

Kun vähennyspisteet otetaan huomioon, Eckhoff lähtee kahdeksan pistettä Wiererin perässä viimeiseen kilpailuun. Itse kilpailuun Eckhoff painelee kuitenkin sijalta kolme, 32,3 sekuntia kärjen perään. Kun taas italialainen vasta sijalta 19, minuutti ja 19 sekuntia kärjen perään.

Alla olevan taulukon perusteella voit seurata kilpailua. Vasemmalla on Eckhoffin sijoitus, oikealla monenneksiko Wiererin tulee vähintään nousta, että hän voittaisi pokaalin.

Kymmenenen sijan jälkeen jokainen sijoitus on pisteen arvoinen. Mikäli Eckhoff on kymmenen parhaan huonommalla puolella, hänelle riittää kristallipalloon vain se, että Wierer on yli kahdeksan sijaa norjalaisen takana.

Näin Tiril Eckhoff voittaa maailmancupin

Ekchoff voittaaWierer on kolmas tai huonompi
Ekchoff toinenWierer on neljäs tai huonompi
Eckhoff kolmasWierer on huonompi kuin viides (5.=pisteet tasan)
Ekchoff neljäsWierer on kahdeksas tai huonompi
Ekchoff viidesWierer on huonompi kuin 9:s (9.=pisteet tasan)
Eckhoff kuudesWierer on huonompi kuin 11:s (11.=pisteet tasan)
Eckhoff seitsemäsWierer on huonompi kuin 13:s (13.=pisteet tasan)
Eckhoff kahdeksasWierer on huonompi kuin 15:s (15.=pisteet tasan)
Ekchoff yhdeksäsWierer on huonompi kuin 17:s (24.=pisteet tasan)
Ekchoff 10.Wierer on huonompi kuin 18:s (30.=pisteet tasan)


Two more years, Kaisa


Monen huippu-uran lähestyessä loppuessa katsomot täyttää ”One more year” -lakanat. On väärin, että Mäkäräinen ei saa tänään mahdollisesti viimeisessä kilpailussaan nauttia edes yleisöstä, saati lakanoista.

Mäkäräisen ura on ollut fantastinen. Hyvin harva suomalainen urheilija on pystynyt pysymään maailman absoluuttisella huipulla näin pitkään. Suomalainen on voittanut kolmesti maailmancupin kokonaiskilpailun ja ollut viidesti kolmen parhaan joukossa.


Mäkäräinen on napannut osakilpailuvoittoja lähes sen, mitä maastohiihtäjien, yhdistetyn ja mäkihypyn joukkueet yhteensä


MM-mitaleja on kuusi ja kaudesta 2010/2011 lähtien Mäkäräinen on ollut jokainen vuosi maailmancupin kokonaistilastoissa seitsemän parhaan joukossa. Kristallipalloja on kaapissa, minicupit huomioon ottaen, kahdeksan.

Osakilpailuvoittoja on 27, mikä on julmettu määrä. Se on itse asiassa täsmälleen saman verran voittoja, mitä keräsi naisten maastohiihdon maailmancupia omalla urallaan 2000-luvulla dominoinut Virpi Kuitunen.

2010-luvulla kilpailleisiin urheilijoiden nähden Mäkäräinen on voitoissa täysin omassa kastissaan –napannut osakilpailuvoittoja lähes sen, mitä maastohiihtäjien, yhdistetyn ja mäkihypyn joukkueet yhteensä.

Toimitus ei jaksanut laskea oikeasti kaikkia suomalaisvoittoja, mutta lähellä ollaan. Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski ovat esimerkiksi yhteensä voittaneet 10 kilpailua. Anssi Koivuranta seitsemän yhdistetyssä ja yhden mäkihypyssä. Matti Heikkinen neljä, Harri Olli kolme, Kerttu Niskanen ja Mari Eder kaksi, Ilkka Herola ei yhtään.

Näistä tulee yhteensä 29 voittoa, joista kaksi on ampumahiihtäjä-Ederin. Joitakin voittajia aina varmasti unohtuu, mutta litania kuvastaa, millainen rooli Mäkäräisellä on ollut suomalaisessa 2010-luvun talviurheilussa.

2000-luvulla menestyneistä urheilijoistakin vain harvalla on vastaavaa rekordia uraltaan henkilökohtaisilta matkoilta: Hannu Manninen (48 voittoa), Janne Ahonen (36), Virpi Kuitunen (27), Samppa Lajunen (20), Matti Hautamäki (16), Tanja Poutiainen (11), Kalle Palander (10), Aino-Kaisa Saarinen (4).

Kun talviurheilun kartalla ei Suomessa ole hurraa-huutoja mistään kuulunut, toivoa sopisi, ettei Mäkäräinen vielä lopettaisi. Se tekisi valtavan loven suomalaiseen talviurheiluun. Kiinan Pekingissä käydään talviolympialaiset 2022, mistä uhkaavat tulla Suomen kaikkien aikojen ylivoimaisesti surkeimmat talvikisat.

Lakanoita ei tällä kertaa Kontiolahdelle pääse asettelemaan. Näin ollen, jätetään kaino pyyntö tähän: Yhden sijasta - two more years, Kaisa.

Vihjeet Veikkauksen peleihin


Eckhoff on mielenkiintoisin kilpailija, sillä hänellä on suurin motivaatio ja hiihto kulkee loistavasti. Tuuliolot ovat Kontiolahdella usein haastavat, joten Herrmannin ykköspaikka ei ole aivan kiveen hakattu myöskään. Takaatulevista urheilijoista useampi voi venyä palkintopallille, mutta pelimielessä kärkinelikko maistuu eniten.

Peli-idea - Supertripla 6

1.Herrmann, Eckhoff
2.Herrmann, Eckhoff, Preuss
3.Herrmann, Eckhoff, Preuss, Vittozzi
Rivimäärä8 riviä
Rivin hinta1,60 € (minimipanoksella 0,20 €)
Peliaika päättyy14.3.2020 klo 16:43
TVYLE2
br>
Katso kohteet ja kertoimet
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Naisten takaa-ajo, pelikohteet tästä. Rahapelaamisen ikäraja on 18 vuotta. Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi