Adidas juoksukengät


Adidas on maailman tunnetuimpia ja suurimpia urheiluvälinevalmistajia. Se on tunnettu myös laadukkaista juoksukengistä ja lenkkareista. Kiinnostavatko Adidaksen juoksukengät? Helpotimme työtäsi ja vertailimme Adidaksen juoksukenkiä.
Adidakselta löytyy hyvin laaja valikoima juoksukenkä- ja lenkkarimalleja sekä miehille että naisille. Esimerkiksi urheilukauppa Sportamoren valikoimasta löytyy yli 400 erilaista Adidaksen juoksukenkää. Seuraavassa muutamia esimerkkejä Adidaksen suosituista juoksukengistä. Jokainen sivuillamme esitelty Adidaksen juoksukenkä on Etusuora.com:n testaama tai jos näin ei ole, olemme erikseen maininneet asiasta.

Esittelemme tällä sivulla seuraavat Adidaksen juoksukengät:

Adidas juoksukenkien ominaisuuksia


Kengän nimiHintaPaino (g)DroppiVaimennus (1-5)
Adidas Adizero Boston 8110255103
Adidas Adizero Adios 4140227102
Adidas Solar Glide140275105


Adidas Adizero Boston 8 – Matkalle kuin matkalle


Pohditko kenkävalintaa Pegasuksen ja Bostonin välillä? Boston on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi Adidaksen suosituimmaksi kengäksi. Verrattuna esimerkiksi Pegasukseen, on Boston rakenteeltaan hieman kevyempi eikä niin tukevan oloinen, mikä tekee Bostonista nopeamman. Kenkä sopiikin ehkä hieman paremmin vauhtiharjoituksiin ja kisoihin, kuin Pegasus. Pegasuksen tavoin Boston on neutraalijuoksukenkä.

Verrattuna Niken mallistoon sopii Boston hieman kapeampi lestiselle juoksijalle. Boston 8 on kuitenkin hieman leveämpi lestisen oloinen kuin edeltäjänsä Boston 7; erityisesti kengän kärkipään (varpaiden alue) on tilavampi. Boston 8 voisi suositella kovempiin harjoituksiin sekä kisoihin kaikille juoksijoille. Mikäli ei kaipaa suurta vaimennusta, sopii kenkä myös päivittäiseen harjoitteluun.

Adidas Adizero Boston 8 testissä
Adidas Adizero Adios 4 – Budjettiin sopiva huippuvalinta


Ennen Niken ”superkenkien” ilmestymistä Adidaksen Adizero Adios oli se kenkä, joka lähes poikkeuksetta nähtiin suurten maratonien voittajien jalassa. Adioksen 3 -mallin kengällä juostiin myös maailmanennätys ennen Eliud Kipchogen ja Nike Vaporfly 4%:n saapumista markkinoille.

Mihin Adizero Adios sopii parhaiten? Mikäli suunnittelet Adios 4:n ostamista perusharjoitteluun, niin emme suosittele. Adios 4 on selkeä kisakenkä matalammalla dropilla (10mm) kuin esimerkiksi Vaporfly 4%. Droppi on kuitenkin selkeäksi kisakengäksi kohtalaisen suuri, minkä takia valinta on hyvä mm. akillesvaivoista kärsiville. Adiokset ovat hieman Niken kisakenkiä kapealestisemmät, mikä on kenkävalinnassa huomioitava seikka.

Selkeä ero verrattuna Niken "superkenkiin" näkyy hintalapussa: Adios 4:n saat yli puolet halvemmalla.

Adidas Adizero Adios 4 testissä
Adidas Solar Glide – Kevyeen juoksuun ja juoksua aloitteleville


Adidaksen Solar Glide -juoksukenkä kuuluu Adidaksen Boost-tuoteperheeseen, mikä tarkoittaa, että kengän välipohja on tehty Boost-materiaalista, jonka tarkoituksena on olla vaimentava ja rullaava. Pohja on siis samaa materiaalia, kuin esimerkiksi Adios 4 ja Boston -mallien kengissä, mutta Solar Gliden pohja on kauttaaltaan paksumpi, mikä tekee kengästä vaimennetumman. Painoa kengässä on reilu 300 grammaa, mikä on hieman enemmän kuin esimerkiksi Niken Pegasus 36:ssa.

On kuitenkin huomioitava, että kenkä on neutraali eli mikäli sinulla on taipumusta ylipronaatioon, niin voi pronaatiotuettu juoksukenkä olla sopivampi valinta, vaikkakin Solar Glidessa on Torsion-system, joka tuo tukevuutta kenkään ja auttaa ohjaamaan jalkaterää oikeaan suuntaan. Kengän pohjamateriaali on tehty joustavaa Stretchweb-mallia mukaillen, eli pohja koostuu useista pienistä ”palluroista”, jotka joustavat ja tuovat myös pitoa.

Paksusta ja napakan tukevasta välipohjasta johtuen, sopii Solar Glide erityisesti kevyeen juoksuun ja pidemmille matkoille. Kenkä sopii myös hyvin vammaherkille tai ylipainoisille juoksijoille juuri kengän vaimennuksen johdosta. Mikäli kilpailet yhtään vakavammin, niin suosittelemme Solar Gliden rinnalle toista kenkäparia kisakengäksi tai vauhdikkaampiin treeneihin.