Nike Juoksukengät & Lenkkarit | Katso Parhaat 2020

Nike juoksukengät & lenkkarit


Nike on yksi maailman tunnetuimmista ja suosituimmista urheiluvälinevalmistajista. Se on tunnettu myös laadukkaista juoksukengistään.
Nikelta löytyy satoja erilaisia juoksukenkä- ja lenkkarimalleja sekä miehille että naisille. Esimerkiksi urheilukauppa Sportamoren valikoimasta löytyy yli 400 erilaista Niken juoksukenkää. Seuraavassa muutamia esimerkkejä Niken suosituista juoksukengistä. Jokainen sivuillamme esitelty Niken juoksukenkä on Etusuora.com:n testaama tai jos näin ei ole, olemme erikseen maininneet asiasta.

Esittelemme tällä sivulla seuraavat Niken juoksukengät:

Nike Vaporfly 4% Flyknit – Kun keskiverto ei riitä


Nike Vaporfly 4% Flyknit - poikkeuksellinen juoksukenkä
Nike Vaporfly 4% Flyknit - poikkeuksellinen juoksukenkä

Kiistelty ja rakastettu Nike Vaporfly 4% näki päivän valon vuonna 2017. Alkuun malli oli vain Niken valitsemien muutamien eliittiurheilijoiden saatavilla, mutta parin viimeisen vuoden ajan tämä ”superkenkä” on ollut tavallisen tallaajankin kosketettavissa. Mikä tekee Nike Vaporfly 4%:sta niin poikkeuksellisen?

Vaporflyssa on hiilikuitulevy, joka yltää aina kannasta päkiäosan alle. Hiilikuitulevy tekee kengän tuntumasta vieterimäisen ja saa juoksijan askeleen työntövaiheeseen lisää ponnahdusmaisuutta. Kengän vieterimäinen olemus säästää myös jalkoja, eivätkä jalat tunnu lainkaan niin rasitetuilta harjoitusten jälkeen, kuin perinteisillä juoksukengillä.

Kengän hyötyjä ei voida kiistää, vaan päinvastoin. Kengän ominaisuuksien on todettu tuovan selkeästi etua verrattuna muihin markkinoiden lenkkareihin. Tuloksia on analysoitu niin laboratorio-olosuhteissa, kuin myös itse toimessa; maratonin miesten ja naisten maailmanennätys sekä ensimmäinen kahden tunnin alitus on juostu juuri nämä kengät jalassa.Myös Etusuoran toimitus on päässyt kokeilemaan kenkiä. Vieterimäisen askeltuntuman aistii jo kävelyaskelissa. Etenkin alkuun kengillä oli jopa outo juosta, kun ne tuntuivat hieman pompottavan, mutta tähän kyllä tottui. Kenties suurin ero muihin lenkkareihin oli havaittavissa kuitenkin vasta juoksun jälkeen: pidempikään juoksulenkki ei saanut jalkoja särkemään, vaan jalat tuntuivat tuoreilta myös juoksun jälkeen.

Miksi kenkää ei nähdä useimpien juoksijoiden jalassa? Syy on hinta. Kengistä joutuu pulittamaan lähes 300 euroa. Mikäli hinta ei ole esteenä, on vaikea keksiä syitä miksi tämä kenkä ei olisi ykkösvalinta juoksukengäksi – niin harjoitteluun kuin kisakengäksi.

Stadium
Nike NIKE ZOOM PEGASUS TURBO 2 HKNE

Nike NIKE ZOOM PEGASUS TURBO 2 HKNE

199,00 €

Tutustu & osta!
Nike J AIR ZOOM PEGASUS 36 GS

Nike J AIR ZOOM PEGASUS 36 GS

89,99 €

Tutustu & osta!Nike ZoomX Vaporfly NEXT% * – Tulevaisuuden kenkä?


Kenenisa Bekele hätyytteli maratonin ME:tä Nike ZoomX Vaporfly Next% juoksukengät jalassaan.
Kenenisa Bekele hätyytteli maratonin ME:tä Nike ZoomX Vaporfly Next% juoksukengät jalassaan.
Nike ZoomX Vaporfly Next% juoksukenkä - arvokas ja laadukas
Nike ZoomX Vaporfly Next% juoksukenkä - arvokas ja laadukas


Oliko Nike Vaporfly 4% kuitenkin vasta alkusoittoa? Syksyllä 2019 Nike julkaisi uuden Vaporfly-mallin kengän Next%, jonka oletetaan olevan vieläkin nopeampi tossu, kuin Vaporfly 4%:n. Erona Vaporfly 4%:ään on muun muassa kolme milliä matalampi droppi (8mm) sekä kepeys säilyttäen kuitenkin saman rakenteen.

Next% nähtiin muun muassa Kenenisa Bekelen jalassa Berliinin maratonilla 2019, kun mies jäi vain kaksi sekuntia Eliud Kipchogen maailmanennätysajasta. Lokakuussa Kipchoge juoksi Wienissä järjestetyssä juoksukokeessa ensimmäisenä ihmisenä maratonin alle kahteen tuntiin. Nike ZoomX Vaporfly NEXT% -juoksukengät jalassa juostua 1:59.40 -haamuaikaa ei kuitenkaan noteerata viralliseksi maailmanennätyksiä, koska kyseessä ei ollut virallinen kilpailu ja Kipchogea auttoi matkan varrella jopa 40 kesken juoksun mukaan tullutta vauhdittajaa.

Eliud Kipchoge juoksi ensimmäisenä ihmisenä maratonin alle kahteen tuntiin. Haamuraja alittui Niken uusissa Next%-juoksukengissä.
Eliud Kipchoge juoksi ensimmäisenä ihmisenä maratonin alle kahteen tuntiin. Haamuraja alittui Niken uusissa Next%-juoksukengissä.

Jos Vaporfly 4% on kallis kenkä, niin tätä on myös Next% – kengästä joutuu maksamaan noin 300 euroa.

* Etusuora ei ole testannut kyseistä kenkämallia

Nike Air Zoom Pegasus 36 – Varma valinta


Nike Air Zoom Pegasus 36, naisten juoksukenkä
Nike Air Zoom Pegasus 36, naisten juoksukenkä
Nike Air Zoom Pegasus 36, miesten juoksukenkä
Nike Air Zoom Pegasus 36, miesten juoksukenkä


Jo lähes legendaariseen kastiin noussut Pegasus-malli on niin sanotusti varma valinta perusharjoitteluun. Pegasus 36:tta voisi luonnehtia kultaisen keskitien kengäksi: kengän kepeys ja jäykkyys ovat keskivertoluokkaa, eikä kengässä muutoinkaan ole mitään selkeää poikkeavaa ominaisuutta. Jalassa kenkä tuntuu tukevalta ja vaimennetulta ollakseen kuitenkin suhteellisen kevyt.

Pegasus 36 on erinomainen valinta, niin aktiivisemmalla kuin satunnaiselle juoksijalle aina päivittäisestä harjoittelusta vauhdikkaampiin harjoituksiin ja kisamatkoille. Mallin pitkä kehityshistoria takaa vähintäänkin hyvän juoksutuntuman.

StadiumNike WMNS NIKE AIR ZOOM PEGASUS 36

Nike WMNS NIKE AIR ZOOM PEGASUS 36

129,00 €

Tutustu & osta!
StadiumNike NIKE AIR ZOOM PEGASUS 36

Nike NIKE AIR ZOOM PEGASUS 36

129,00 €

Tutustu & osta!