New Balance juoksukengät & lenkkarit


New Balance on nostanut viime vuosina päätään juoksukenkämarkkinoilla.


New Balancen talliin on siirtynyt maailmalla useita eliittijuoksijoita ja myös Suomessa useat kärkijuoksijamme, kuten Sara Kuivisto ja Joonas Rinne juoksevat New Balancen lenkkareilla. Seuraavassa esittelemme New Balancen suosittuja juoksukenkiä. Jokainen sivuillamme esitelty New Balancen kenkä on Etusuora.com:n testaama tai jos näin ei ole, olemme erikseen maininneet asiasta.

Esittelemme tällä sivulla seuraavat New Balancen juoksukengät:
  • New Balance Fresh Foam Beacon v2

New Balance Fresh Foam Beacon v2 – Trendikäs kenkä kevyeen juoksuun


New Balance Beacon 2 on siitä mielenkiintoinen kenkä, että se on hyvin kevyt, mutta ei kuitenkaan selkeä kisakenkä. Painoa kengässä on 213 grammaa, eli esimerkiksi vähemmän kuin selkeässä kisakengässä Adios 4:ssä. Toisaalta Beacon on ominaisuuksiltaa hyvin erilainen. Se on hyvin vaimennettu ja pehmeä, mikä tekee siitä sopivan kevyille lenkeille. Kengän keveys tuo lisämielekkyyttä kevyeen juoksuun, kun kenkä liikkuu helpommin.

Kenkää mainostetaan myös kisakenkänä erityisesti painonsa puolesta. Emme kuitenkaan suosittelisi sitä ensisijaiseksi kengäksi vaikkapa maratonille. Kenkä on toki kevyt ja nopean oloinen, mutta siitä puuttuu tietty kimmoisuus ja etenkin väsyneenä kenkä saattaa tuntua hieman hataralta. Sen sijaan kevyille lenkeille kenkä on erinomainen valinta, sillä sen pehmeyden kautta myös jalkojen iskutus säästyy.

New Balance Fresh Foam Beacon v2 testissä
New Balance Fresh Foam Beacon v1 ja v2 vertailussa